Συνεχίζει ο Μαρινάκης για το Noor 1 – «Ο Καμμένος δεν κατάλαβε τι εννοούσε ο εισαγγελέας» λέει – Προφανώς ο ίδιος κατάλαβε

«Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας αισιοδόξησε  και επιχαίρει γιατί φαίνεται να μην κατάλαβε το περιεχόμενο του εισαγγελικού πορίσματος» αναφέρει  ο Βαγγέλης  Μαρινάκης σε δήλωσή του για τον Πάνο Καμμένο

Και συνεχίζει

«Η σιωπή του τελευταίου διαστήματος διακόπηκε από την ανάγκη ηχηρής αναγγελίας της προσποιητής ανακούφισής του, μέχρι την λογοδοσία του στη Βουλή. Αναλώθηκε δε σε ανούσιες μεγαλοστομίες και ύβρεις κυριαρχημένος από την πλάνη συγκάλυψης της πραγματικότητας. Η αλήθεια παραμένει ακλόνητη ότι ο ίδιος είχε πολλές και μεγάλης διάρκειας αδικαιολόγητες και για παράνομο σκοπό συνομιλίες με τον κρατούμενο. Καλούμενος να τις αιτιολογήσει στην Βουλή, μέσα σε ελάχιστες ημέρες, έδωσε απολύτως διαφορετικές και αντιφατικές αιτιολογίες».

Yπενθυμιζεται οτι οι περίφημες καταγγελίες κρατουμένου ότι τον πίεσε ο Καμμένος, τέθηκαν στο αρχείο

Υπενθυμιζεται ότι το πλοίο Νοοr1 μετέφερε δύο τόννους ηρωίνης και ότι ο έγκλειστος επιχεριηματίας Ευθύμιος Γιαννουσάκης υποστήριξε οτι  δέχθηκε πιέσεις από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμένο και από άλλα πρόσωπα για να εμπλέξει στην υπόθεση της μεταφοράς  της ηρωίνης με το εν λόγω πλοίο, τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μετά την εξέλιξη αυτή, καταρρέει το αφήγημα που είχε στήσει η ΝΔ και εκτίθεται προσωπικά ο Κυρ. Μητσοτάκης, η οποία είχε ταυτισθεί πλήρως με τον επιχειρηματία Β. Μαρινάκη, θεωρώντας δεδομένους τους ισχυρισμούς Γιαννουσάκη.  Στους ισχυρισμούς αυτούς είχε στηρίξει σε μεγάλο βαθμό και  τη πρότασή της για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα των παρεμβάσεων Καμμένου.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα του εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, δεν προκύπτουν ευθύνες για την εισαγγελέα Ειρήνη Τζήβα και τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ενώ η δικογραφία για τον ανακριτικό υπάλληλο του Λιμενικού η δικογραφία εστάλη στο Ναυτοδικείο για αξιολόγηση, που σύμφωνα με το νόμο είναι και η αρμόδια αρχή. Αναφορικά με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμένο η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, καθώς η εισαγγελία Εφετών δεν έχει αρμοδιότητα σύμφωνα με το νόμο, να ασχοληθεί με πολιτικά πρόσωπα.

Σημειώνεται ότι η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πειραιά είχε επισκεφθεί τον Ευθ. Γιαννουσάκη στις φυλακές προκειμένου να του πάρει κατάθεση για την υπόθεση.

Εν τω μεταξύ παραμένει εν εξελίξει  η έρευνα που έχει ξεκινήσει η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πειραιά Ειρήνη Τζήβα σχετικά με τη χρηματοδότηση του «Noor 1»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης υποστηρίζει οτι ο  Π. Καμμένος «φαίνεται να μην αντιλήφθηκε καν από το εισαγγελικό πόρισμα το απλούστερο και σαφέστατο. Ότι, δηλαδή, διατάχθηκε πειθαρχική και ποινική έρευνα κατά των σωφρονιστικών υπαλλήλων για τη χρήση κινητού τηλεφώνου από τον κρατούμενο, μέσω του οποίου ο υπουργός συνομιλούσε μαζί του διαρκώς και αντάλλασσε μηνύματα. Πώς λοιπόν να αναζητήσει κανείς συναίσθηση ευθύνης για τα πολύ σοβαρότερα, την έρευνα των οποίων θα διενεργήσει η Βουλή για τον ίδιο και ο Εισαγγελέας του Ναυτοδικείου για τον λιμενικό, στους οποίους απεστάλη η δικογραφία. Έτσι μόνο δικαιολογείται η αντιστροφή που επιχειρεί ώστε την έρευνα για τα αδικήματα που διέπραξε να την θεωρεί έρευνα αδικημάτων δήθεν εις βάρος του. Οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, οι ύβρεις και τα λογοπαίγνια δεν μπορούν να συσκοτίσουν την αλήθεια. Μπορούν, όμως, και πράγματι αποκαλύπτουν την αδυναμία διατύπωσης μιας πειστικής απάντησης»

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι «κατέπεσε η σκευωρία που κάποιοι προσπάθησαν να στήσουν σε βάρος μου» και πως η Εισαγγελία Εφετών Πειραιώς έθεσε στο αρχείο τις μηνυτήριες αναφορές.

Σημείωνε δε ότι «ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, και Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, διαβεβαιώνω κάθε πολίτη ότι δεν εκβιάζομαι, και δεν πρόκειται να υπαναχωρήσω από τις θέσεις μου και από την προσωπική και πολιτική στάση ζωής να επιθυμώ την κάθαρση, και δη σε υποθέσεις μείζονος δημοσίου συμφέροντος και εθνικής ασφάλειας»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here