Συνεχίζεται το εφετείο του Κορκονέα – 5.000 αστυνομικοί για την επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ανάλογα με εκείνα για την επέτειο του Πολυτεχνείου, πρόκειται να λάβει η ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, για τα 10 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στα μέτρα που θα ληφθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, θα συμμετέχουν περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί.

Παράλληλα, πολλοί αστυνομικοί με πολιτικά θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου, καθώς η αστυνομία φοβάται ότι κτήρια που τελούν από κατάληψη είναι πιθανό να αποτελέσουν ορμητήριο για διάφορες επιθέσεις.

Επίσης, θα πραγματοποιούνται συνεχείς πτήσεις πάνω από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας το ελικόπτερο και τα drones της Αστυνομίας.

Η επέτειος ειναι στις 6 Δεκεμβριου.

Η ΔΙΚΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

Εν τω μεταξύ έχει αρχίσει και προχωρεί με πολύ αργούς ρυθμούς στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας η κατ΄έφεση δίκη του ειδικου φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα που καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια για τη δολοφονία του 15χρονου Γρηγορόπουλου

Η υπεράσπιση του Κορκονέα θελει να πείσει ότι ο Γρηγορόπουλος ήταν αναρχικός και εξτρεμιστής και «πετουσε αντικείμενα», θεωρώντας ότι έτσι θα εκμαιεύσει ηπιότερη ποινή για τη δολοφονία του. Η ίδια υπερασπιστική γραμμή είχε ακολουθηθεί και πρωτόδικα. Εάν «σπάσουν» τα ισοβια, σε λίγο ο Κορκονέας θα μπορεί να ζητήσει αποφυλάκιση, αφου ήδη βρισκεται στη φυλακή 10 χρόνια

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here