Συνασπισμός Λεπέν και Σαλβίνι στις Ευρωεκλογές

Η επικεφαλής της ακροδεξιάς στη Γαλλία Μαρίν Λεπέν και ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι συμφώνησαν να έχουν μια κοινή συνάντηση στα «μέσα Μαΐου» στην Ιταλία ενόψει των ευρωεκλογών, όπως ανακοίνωσε το κόμμα Εθνικός Συναγερμός της Λεπέν.

Τις τελευταίες ημέρες ο ιταλικός Τύπος έκανε λόγο για την 18η Μαΐου ως πιθανή ημερομηνία της συνάντησης στο Μιλάνο, προπύργιο του Σαλβίνι, του επικεφαλής της ακροδεξιάς Λίγκας.

Η πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού και ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκαν στο Παρίσι, όπου βρίσκεται ο Σαλβίνι για να παραστεί στη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της G7, η οποία πραγματοποιείται χθες και σήμερα.

«Οι επικεφαλής εξετάζουν μια κοινή εκδήλωση για να ολοκληρώσουν την προεκλογική εκστρατεία και να ανακοινώσουν “την αρχή μιας νέας Ευρώπης”», επεσήμανε από την πλευρά του το γραφείο Τύπου του Σαλβίνι.

Στη διάρκεια της συνάντησής του με τη Λεπέν, την οποία ο Σαλβίνι χαρακτήρισε εγκάρδια, οι δύο πολιτικοί συζήτησαν «για την πολιτική κατάσταση, τα σενάρια και τις ευρωπαϊκές εκλογές, αλλά και για τα κεντρικά θέματα της εκστρατείας, δηλαδή την εργασία, την οικογένεια και την προστασία του περιβάλλοντος».

Επίσης δεσμεύθηκαν να ενισχύσουν τις νέες διεθνείς συμμαχίες «για να επεκτείνουν την οικογένεια αυτών που επιθυμούν να αλλάξουν τις Βρυξέλλες», τονίζεται στην ανακοίνωση, δηλαδή να διευρύνουν την πολιτική ομάδα του ευρωκοινοβουλίου Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας (ENL), στην οποία ανήκουν ο Εθνικός Συναγερμός και η Λίγκα μαζί με το αυστριακό Κόμμα των Ελευθέρων (FPO).

Ο Σαλβίνι αναμένεται να απευθύνει πρόσκληση τη Δευτέρα από το Μιλάνο προς άλλα εθνικιστικά κόμματα, ανάμεσά τους και το γερμανικό AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία) με στόχο να διευρύνει την πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Σε φόρμα και έτοιμοι να κερδίσουμε τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου με τον Ματέο Σαλβίνι», έγραψε στο Twitter η Λεπέν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here