Συναρπαστική περιήγηση «στη χώρα των κλουβιών»

 

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Αυτή η περιήγηση «στη χώρα των κλουβιών» – έτσι τιτλοφορείται το βιβλίο (από τις εκδόσεις Εύμαρος) του συγγραφέα και μέλους της επιτροπής για τα δικαιώματα των κρατουμένων Πάνου Λάμπρου – αν κρίνουμε τόσο από τα ονόματα όσο και από τις ιδιότητες αυτών που για σήμερα (Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00, Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου, Αντιγόνης και Δαναΐδων) την έχουν αναλάβει, αναμένεται άκρως συναρπαστική!

Συγκεκριμένα, οι ομιλητές/τριες κατά σειρά – με συντονισμό του Αντώνη Μπούγια – είναι οι: Αννέτα Καββαδία (πολιτικός και δημοσιογράφος) Πάνος Λάμπρου, Πέτρος Κακολύρης (από τις εκδόσεις Εύμαρος), Αντώνης Ρέλλας (σκηνοθέτης, ανάπηρος ακτιβιστής), Σέργιος Γκάκας (συγγραφέας, σκηνοθέτης).

*Δύο εναρκτήρια λόγια για τη χώρα των κλουβιών ώστε να έχετε αν μη τι άλλο μια βασική ιδέα του περιεχομένου εντός του οποίου θα κληθείτε να περιηγηθείτε: είναι μια χώρα ομοιόμορφη, εκνευριστικά ίδια, μια χώρα φτιαγμένη από τα ίδια υλικά, μπετό και σίδηρο, μέσα και έξω, για να είναι το «έξω» ίδιο με το μέσα. Τεράστιοι τοίχοι, συρματοπλήγματα, μπετοναρισμένα βήματα, σκοπιές φρουρών, όπλα που σημαδεύουν, που απειλούν κάθε σκέψη για απόδραση…

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here