Συνάντηση Τσίπρα-Ζωής στο Μαξίμου-Συνεδρίαση της Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, μετά από αίτημα της κ. Κωνσταντοπούλου. Η συνάντηση γίνεται στον απόηχο της επιστολής που απηύθυνε η Πρόεδρος της Βουλής την τετάρτη τόσο προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και στον Πρωθυπουργό, με τις οποίες του καλούσε να αναλάβουν διεθνείς πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών που πλήττονται στη χώρα μας. 

Ο κ. Παυλόπουλος  της απάντησε ήδη ευγενικά ότι δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα, ότι μπορεί να το πράξει η ίδια ενώ σημείωνε με νόημα ότι η επιστολή απηχεί τις προσωπικές της απόψεις και προφανώς όχι της Βουλής στο σύνολό της, η οποία ψήφισε υπέρ της συμφωνίας με τους θεσμούς.

Ανταπαντώντας η κ. Κωνσταντοπούλου τα ξημερώματα στη Βουλή, είπε πως προφανώς η επιστολή απηχεί τις απόψεις της ως θεσμικού εκπροσώπου του Κοινοβουλίου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου μίλησε και πάλι στις 3.30 τα ξημερώματα στη Βουλή, υπεραμύνθηκε των θέσεων της ότι τελείται ένα πραξικόπημα στη χώρα, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός εκβιάζεται και κάλεσε τη βουλή να προστατέψει τη δημοκρατία ψηφίζοντας «όχι». Η ίδια είχε χειροκροτήσει λίγο νωρίτερα τον Πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αν και τελικά ψήφισε «Όχι».

Πολλοί βουλευτές της αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν τις επιστολές της Προέδρου της Βουλής ως πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση και κάλεσαν τον πρωθυπουργό να πάρει θέση.

Συνεδριάζει το απόγευμα και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Με το ρήγμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ να έχει παγιωθεί, συνεδριάζει  στις 6 το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία. Είναι η πρώτη σύγκληση κομματικού οργάνου εν μέσω της πολιτικής κρίσης στο εσωτερικού της Κουμουνδούρου. Διεξάγεται, δε, στον απόηχο της παραίτησης που υπέβαλε τη Δευτέρα ο Ρούντι Ρινάλντι.

Τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης διαμηνύουν ότι για την ώρα προέχει η διαπραγμάτευση για την υπογραφή της συμφωνίας με τους εταίρους και πως τα εσωκομματικά ζητήματα θα συζητηθούν στα συλλογικά όργανα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here