Συνάντηση Τσίπρα-Σταθάκη: Κατεδαφίζονται άμεσα 61 αυθαίρετα-27 σε ρέματα της Μάνδρας, 21 μάντρες σε παραλίες της Αττικής, 13 σπίτια σε Καπανδρίτι, Λαύριο, Πεντέλη

Στην άμεση κατεδάφιση 61 αυθαιρέτων κτισμάτων στην Αττική, προχωρά η κυβέρνηση. Τα 27 αφορούν αυθαίρετα σε ρέματα της Μάνδρας, 21 είναι μάντρες που εμποδίζουν την πρόσβαση σε παραλίες της Αττικής ενώ θα κατεδαφιστούν και 13 κατοικίες σε αναδασωτέες περιοχές του Καπανδριτίου, του Λαυρίου και της Πεντέλης.

Ειχε προηγηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνηση

Ο Πρωθυπουργός είχε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη. Στη συνάντηση ο Υπουργός ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό σχετικά με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου προτεραιοποίησης για την κατεδάφιση αυθαιρέτων τα οποία έχουν κριθεί επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια.

Εγκρίθηκαν ήδη 61 κατεδαφίσεις, οι οποίες θα γίνουν μέσω της επέκτασης των συμβάσεων που προϋπάρχουν και που έχουν συναφθεί από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Ειδικότερα, θα σταλούν ειδοποιητήρια και θα ξεκινήσουν κατεδαφίσεις για:

27 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων για την περιοχή της Μάνδρας που αφορούν κτίσματα τα οποία βρίσκονται εντός ρεμάτων.

21 μάντρες που εμποδίζουν την πρόσβαση στις παραλίες στο Σαρωνικό, την Ανάβυσσο και το Πόρτο Ράφτη.

13 κατοικίες σε αναδασωτέες περιοχές σε Καπανδρίτι, Λαύριο, Πεντέλη. Πρόκειται για κατοικίες, τις οποίες ήδη οι ιδιοκτήτες τους έχουν παραδώσει στις αρμόδιες αρχές ώστε να προχωρήσει η κατεδάφιση.

Επίσης, το ΥΠΕΝ εξετάζει ενδελεχώς τις δικαστικές αποφάσεις αναφορικά με το επίμαχο οικόπεδο στο Μάτι, στο οποίο εγκλωβίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους 27 άνθρωποι που αναζητούσαν διαφυγή προς τη θάλασσα. Σκοπός είναι να επιταχυνθεί η διαδικασία για τις αναγκαίες παρεμβάσεις και στο συγκεκριμένο οικόπεδο, στη βάση της πρόσφατης τροπολογίας του ΥΠΕΝ για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης.

Τέλος, η διαδικασία των κατεδαφίσεων παράνομων κτισμάτων θα συνεχιστεί τάχιστα το επόμενο διάστημα, με την προτεραιοποίηση να αφορά κατεδαφίσεις για 200 έως 300 αυθαίρετα κτίσματα, τα οποία έχουν κριθεί επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here