Τσίπρας-Ντομπρόφσκις για «κόκκινα δάνεια», τράπεζες, ασφαλιστικό

 

Θετικά αποτιμά η κυβέρνηση την συνάντηση  συνάντηση του αντιπροέδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα «κόκκινα δάνεια», η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το ασφαλιστικό και η αγορά εργασίας. Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο πρωθυπουργός επισήμανε καταρχήν ότι η Ελλάδα σηκώνει πολύ βάρος σε σχέση με το προσφυγικό και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό και από την ΕΕ και από τους θεσμούς.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης την αναγκαιότητα πολιτικής σταθερότητας για την εφαρμογή του προγράμματος, σημειώνοντας ότι ορισμένα μέτρα, όπως τα «κόκκινα δάνεια», πλήττουν την κοινωνική συνοχή και επιβαρύνουν τις αντοχές της κοινωνίας.

Σύμφωνα, πάντα, με τους ίδιους κυβερνητικούς κύκλους, ο κ. Ντομπρόφσκις από την πλευρά του είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν δογματισμοί και εξέφρασε την πεποίθησή του για τη δυνατότητα εξεύρεσης κοινού τόπου μεταξύ Ελλάδας και θεσμών.

Το μήνυμα υπέρ της προστασίας της στέγης των ελληνικών οικογενειών εξέπεμψε και ο Γάλλος πρόεδρος Φρ. Ολάντ κατά τη πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα. Το θέμα αυτό αποτέλεσε το βασικό εμπόδιο για επίτευξη συμφωνίας την περασμένη Παρασκευή.

Ο κ. Ντομπρόφσκις σε επαφές του με υπουργούς αλλά και με δηλώσεις του αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου, συνέδεσε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με την αξιολόγηση, λέγοντας ότι πρέπει να ολολκληρωθεί έως τις 15 Νοεμβρίου για να προστατευθούν και οι καταθέτες.  Από την άλλη οι αναφορές του περί ανάγκης έντιμου συμβιβασμού για τους πλειστηριασμούς, και διάθεσης συζήτησης για ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για αναζήτηση λύσης κοντά στις ελληνικές θέσεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here