Συνάντηση Τσίπρα με Πάπα Φραγκίσκο: «Τον ευχαρίστησα για την στήριξη της Ελλάδας στο προσφυγικό, το μήνυμά του κατά της λιτότητας, την στάση στα Βαλκάνια»

Μια σημαντική, με πολλούς συμβολισμούς, συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο, είχε στο Βατικανό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, που επισκέπτεται την Ιταλία.  Είναι χαρακτηριστική η υποστήριξη που παρείχε στην Ελλάδα, κατά την περίοδο της προσφυγικής κρίσης, ο Πάπας ο οποίος μάλιστα πρόσφατα πρότεινε τον Αλ. Τσίπρα για το Νόμπελ Ειρήνης, ακριβώς για την στάση ανθρωπισμού και αλληλεγγύης που έδειξε η ελληνική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα αυτό.

Μετά την συνάντηση, ο Αλ. Τσίπρας, έγραψε στο facebook:

Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό. Τον ευχαρίστησα από καρδιάς για την στήριξή του στην Ελλάδα στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση με ανθρωπισμό. Για το μήνυμά του για την κοινωνική δικαιοσύνη και την προστασία των πιο ευάλωτων απέναντι σε πολιτικές λιτότητας. Για τη στάση του υπέρ της ειρήνης και συνεργασίας στα Βαλκάνια, που διακήρυξε από τα Σκόπια με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here