Συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου: Συμφωνία για την ανάγκη ενότητας, πολιτικής σταθερότητας & ανάπτυξης-Από Μάρτιο η συμφωνία των Πρεσπών

Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε μιά προσπάθεια, να πέσουν οι τόνοι των ενδοκυβερνητικών διαφωνιών, ενόψει και του ταξιδιού του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συμφώνησαν πως αυτήν τη στιγμήν αυτό που είναι πιο αναγκαίο από ποτέ για τη χώρα είναι η ενότητα και η πολιτική σταθερότητα, καθώς βρισκόμαστε στην πρώτη φάση από την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.

Σε αυτό το πλαίσιο -αναφέρουν οι ίδιες πηγές- συμφώνησαν πως κοινός και αδιαμφισβήτητος στόχος αυτήν τη στιγμή είναι η ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας, με την παράλληλη ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και την ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, η άμεση υλοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ και η θεσμική θωράκιση του κράτους απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος συμφώνησαν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουν να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στο κυβερνητικό έργο και θα επανέλθουν σε αυτό τον ερχόμενο Μάρτιο.

Το χρονοδιάγραμμα αυτό, αν μη τι άλο, παραπέμπει σε τριπλές εκλογές τον Μάιο, καθώς ο Π. καμμένος και οι ΑΝΕΛ, ΄έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν την συμφωνία και θα ρίξουν την κυβέρνηση, εάν η συμφωνία έλθει στη Βουλή.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here