Συνάντηση Σαμαρά-Καραμανλή για τις εξελίξεις και την ευρωπαική πορεία της χώρας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI(ΑΝΤ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Η συνάντηση που είχε το βράδυ της Τρίτης ο Αντώνης Σαμαράς με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, μπορεί να θεωρηθεί ως η πολιτική απάντηση του αρχηγού της Ν.Δ,  σχετικά τόσο με την δραματική πορεία της διαπραγμάτευσης όσο και με τις αλλεπάλληλες συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον Στ. Θεοδωράκη , την Φ. Γεννηματά αλλά και την Ντόρα Μπακογιάννη, μετά από αίτησή τους. 

Η συνάντηση Σαμαρά-Καραμανλή είχε διάρκεια πάνω από μία ώρα και πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του κ. Σαμαρά με πρωτοβουλία του προέδρου της Ν.Δ.

Όπως διέρρεαν πηγές της Συγγρού, «οι δύο άντρες θεωρούν ότι η ΝΔ αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα την όλη κατάσταση και την κρίση. Εκτιμούν επίσης ότι πρέπει να υπάρχει εγρήγορση, ιδιαίτερα όταν η ΝΔ είναι ο κυρίαρχος πυλώνας για την εγγύηση της ευρωπαϊκής μας προοπτικής».

Με την συνάντηση αυτή καθαυτή αλλά και τις διαρροές, η Συγγρού επιχειρεί να εμφανισθεί ως σοβαρή και αξιόπιστη φωνή, αλλά και ως εγγυητής της ευρωπαικής πορείας της χώρας. Ο κ. Σαμαράς, που τα παίζει όλα για όλα, γνωρίζοντας ότι μπορεί να έχει πολιτικό ρόλο μόνο στην περίπτωση που η κρίση οξυνθεί, αναζητά εναγωνίως στηρίγματα σ΄αυτό τον πολιτικό του τυχοδιωκτισμό.

Ο Κ. Καραμανλής από την άλλη, επιχειρεί να συντηρήσει την φιλολογία περί «εφεδρείας» που εντέχνως καλλιεργούν ακόμη οι πολιτικοί του φίλοι με τους οποίους ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί άριστες σχέσεις.

Για την ιστορία πάντως, ο κ. Σαμαράς, δεν έκρυψε την ενόχληση του, όταν η κ. Μπακογιάννη του τηλεφώνησε το μεσημέρι, για να τον ενημερώσει για το περιεχόμενο της συνάντησή της με τον πρωθυπουργό. Ο κ. Σαμαράς, τής κατέστησε σφαές με το καλημέρα, ότι θα προτιμούσε να είχε ενημερωθεί για την συνάντηση αυτή πριν γίνει.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here