Συνάντηση Σακελλαροπούλου-Μητσοτάκη στη σκιά των τουρκικών προκλήσεων

Στο θέμα των εξελίξεων που σχετίζονται με την Τουρκία επικεντρώθηκε η συνάντηση που είχε σήμερα (Τετάρτη) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αμφότεροι συμφώνησαν πως η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει προσηλωμένη στο διεθνές δίκαιο για να αντιμετωπίσει την προκλητικότητα της Άγκυρας, ενώ εκφράστηκε η πεποίθηση πως η χώρα μας έχει διεθνείς συμμάχους που τη στηρίζουν στο θέμα με την Τουρκία.

«Έχουμε τα προβλήματα με τους γείτονες που συνεχίζουν να δημιουργούν εντάσεις και αμφισβητώντας κάθε έννοια καλής γειτονίας να θέτουν θέματα αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στα οποία είναι νομίζω προφανής από όλους μας η απάντηση ότι πάντα θα τα προστατεύουμε με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Σακελλαροπούλου, με τον κ. Μητσοτάκη να προσθέτει πως «η στήριξη της Ευρώπης, και σε διμερές επίπεδο με όλες τις επαφές που είχα, αλλά και η θεσμική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ελληνικά δίκαια είναι δεδομένη».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here