Συνάντηση Ρ. Αντωνοπούλου με Δίκτυο ΚΟΙΝΣΕΠ Μακεδονίας

Οι  δράσεις προώθησης  προϊόντων και υπηρεσιών των εγχειρημάτων της κοινωνικής οικονομίας απασχόλησαν την συνάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, αρμόδιας για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνιας Αντωνοπούλου,  με το Δίκτυο Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Οι εκπρόσωποι των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων κατέθεσαν στην αναπληρώτρια υπουργό προτάσεις για την προώθηση των προϊόντων τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μεταξύ των προτάσεων που κατατέθηκαν, είναι η συμμετοχή των κοινωνικών επιχειρήσεων σε εμπορικές εκθέσεις, η δημιουργία ενός πολυχώρου κοινωνικής οικονομίας και η προώθηση, μέσω των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας, των προϊόντων και των υπηρεσιών  στο εξωτερικό.

Η κ. Αντωνοπούλου ανέφερε ότι, «μετά τη θέσπιση και την εφαρμογή του νέου πλαισίου, που προσέδωσε  δυναμική στο πεδίο, πλέον το στοίχημα για όλους είναι να αναδείξουμε το πρόσωπο της κοινωνικής οικονομίας προς τον έξω κόσμο. Η αρχή γίνεται με την 1η Έκθεση Κοινωνικής Οικονομίας, που θα πραγματοποιηθεί 1-3 Νοεμβρίου, στην Αθήνα. Σκοπός της έκθεσης είναι η παρουσίαση προϊόντων και υπηρεσιών των εγχειρημάτων της κοινωνικής οικονομίας, αλλά και η δικτύωση των φορέων της κοινωνικής οικονομίας».

Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της  δικτύωσης  των εγχειρημάτων της κοινωνικής οικονομίας, χθες, με πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η δεύτερη κλαδική συνάντηση φορέων του πεδίου, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 30 εγχειρήματα της κοινωνικής οικονομίας που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα.

ΑΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here