Συνάντηση Μητσοτάκη-Λαγκάρντ στη Φραγκφούρτη

Στην Φρανκφούρτη μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς στις 18:15 (ώρα Ελλάδας) θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

Στο τραπέζι της συζήτησης θα τεθούν η πορεία της ελληνικής οικονομίας, η κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα, οι στόχοι που θέτει ο Προϋπολογισμός του 2020, ο οποίος ψηφίζεται αύριο από την Βουλή, καθώς και η προοπτική μείωσης από τον επόμενο χρόνο του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Η ελληνική  κυβέρνηση επενδύει στην παρουσία της Κριστίν Λαγκάρντ στο τιμόνι της ΕΚΤ. Κι αυτό γιατί από την προηγούμενη θέση της ως γενική διευθύντρια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υπήρξε υπέρμαχος της χαλάρωσης των δημοσιονομικών στόχων, συστήνοντας πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1,5% του ΑΕΠ, αντί για 3,5% που προβλέπεται σήμερα. Η εκτίμηση που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου και στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης –τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν στην έδρα της ΕΚΤ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο αρμόδιος για τις τράπεζες υφυπουργός Γιώργος Ζαβός- είναι ότι η κ. Λαγκάρντ θα εξακολουθεί να υιοθετήσει τις ίδιες θέσεις και ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here