Συνάντηση αντιπροσωπείας του Τμ. Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με το Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Το Γ.Γ. κ. Γεώργιο Σταμάτη καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, συνάντησε σήμερα αντιπροσωπεία του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αποτελούμενη από τους κ.κ. Σοφία Κωνσταντέλλια, Κοινωνική Λειτουργό και πρώην Πρόεδρο του Δ.Σ. του Κ.Κ.Π. Περιφέρειας Αττικής, Στέλιο Πλιάκη, πρώην Πρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Α., Θεόδωρο Δημόπουλο, Κοινωνικό Λειτουργό και πρώην Πρόεδρο του Δ.Σ. του Κ.Κ.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Αμαλία Γκώρου και Ματθαίο Τζουβαλά, πρώην Α’ Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Κ.Κ.Π. Περιφέρειας Αττικής.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν, οι εναλλακτικές μορφές παιδικής προστασίας, με κυρίαρχες την Αναδοχή Υιοθεσία και την εφαρμογή τους σύμφωνα με το Ν. 4538/2018, η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της ψηφιακής διαδικασίας μέσω της πλατφόρμας www.anynet.gr, η περαιτέρω διάδοση του θεσμού της αναδοχής μέσα από μία εθνικής εμβέλειας καμπάνια, η λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Αναδοχής & Υιοθεσίας (Ε.ΣΑΝ.Υ.) και η πορεία του Εθνικού Σχεδίου Αποϊδρυματοποίησης.

Επιπροσθέτως, εκ μέρους της αντιπροσωπείας του Τμ. Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ διατυπώθηκε η ανάγκη της περαιτέρω στελέχωσης των αρμόδιων φορέων (π.χ. Διευθύνσεις Κοινωνικής Πρόνοιας των Περιφερειακών Ενοτήτων, Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας) με ικανό αριθμό μονίμου προσωπικού και ιδίως ειδικοτήτων που θα καταστήσουν αποτελεσματική, τόσο την εύρυθμη εφαρμογή των παραπάνω θεσμών, όσο και την εν μέσω πανδημίας απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών στις αποκεντρωμένες δομές.

Παράλληλα, συζητήθηκε και η αναγκαιότητα της ενίσχυσης των Κέντρων Κοινότητας, των οποίων ο ρόλος εκτιμάται ότι θα είναι καθοριστικός και κατά το προσεχές διάστημα, το θέμα της διεύρυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων, οι οποίες και έχουν μεταξύ άλλων ως επίκεντρο τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικό-οικονομικά στρώματα, ενώ ζητήθηκε η άμεση παρέμβαση του Υπουργείου στο θέμα του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και ειδικότερα η ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών, για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων.

Τέλος, εξετάστηκαν επιμέρους ζητήματα που αφορούν τους Ρομά καθώς και τα Άτομα με Αναπηρία, για τα οποία και υπήρξε ενημέρωση για την εκ μέρους του Υπουργείου πρόθεση της θεσμοθέτησης του προσωπικού βοηθού, ενώ με ιδιαίτερη έμφαση επισημάνθηκε η ανάγκη διενέργειας συνεχών προληπτικών και τακτικών διαγνωστικών ελέγχων για κορονοϊό, τόσο προς το προσωπικό όσο και προς τους φιλοξενούμενους, στο σύνολο των δομών που φιλοξενούν ηλικιωμένους και χρονίως πάσχοντες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here