Συναγερμός στις Βρυξέλλες -17 νεκροί και 100 τραυματίες από έκρηξη και στο Μετρό(βίντεο-φωτο)

εκρηξη μετρο βρυξελλες 3

Ο τρόπος έχει απλωθεί στις Βρυξέλλες. μετά τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο νέα έκρηξη αυτή τη φορά στο Μετρό στον σταθμό Μαλμπέκ, πολύ κοντά στο κτίριο των ευρωπαικών θεσμών, σκόρπισε το θάνατο και τον πανικό.  Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες οι νεκροί στο μετρό είναι 17 και οι τραυματίες 55 εκ των οποίων οι δέκα πολύ σοβαρά. Συνολικά οι νεκροί μαζί με αυτούς από τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ  όπου σκοτώθηκαν  14 άτομα,  ανέρχονται σε 31.

Η πόλη των Βρυξελλών είναι μια πόλη φάντασμα. Πριν λίγο ακούσθηκαν νέες εκρήξεις που προέρχονται από την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών από τις αρχές ασφαλείας.

«Μαύρη μέρα για το Βέλγιο» την χαρακτήρισε ο Βέλγος πρωθυπουργός ο οποίος είπε ότι έγινε αυτό που φοβόμασταν.

Οι επικοινωνίες πραγματοποιούνται με δυσκολία, ενώ οι αρχές απηύθυναν έκκληση να μην χρησιμοποιούνται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε στο προσωπικό της να αποφεύγει τις μετακινήσεις, ενώ στην πορτοκαλί βαθμίδα ανέβηκε το επίπεδο συναγερμό στα κτήρια της ΕΕ. Σύμφωνα με ανάρτηση της Επιτρόπου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, όλες οι συναντήσεις εντός των κτηρίων αναβάλλονται και επιτρέπεται η είσοδος μόνο στο προσωπικό με κάρτα εισόδου.

Ενδεικτικές του πανικού που επικρατεί είναι αναφορές και φήμες που διαδίδονται για νέα «θερμά σημεία» σε όλο το Βέλγιο: Διαψεύστηκε αναφορά για έκρηξη στα Δικαστήρια, ενώ υπήρξαν αναφορές για ύποπτα πακέτα σε διάφορα σημεία (μεταξύ των οποίων και στο Παλάτι). Τελευταία αναφορά ήθελε και τον κεντρικό σταθμό της Αμβέρσας να εκκενώνεται.

Η έκρηξη στο Μετρό

metro2

Ο σταθμός Μάλμπεκ είναι ο επόμενος του κεντρικού σταθμού Σουμάν, όπου υπάρχουν οι εγκαταστάσεις όλων των ευρωπαικών θεσμών στις Βρυξέλλες και 50 μέτρα από την Μόνιμη ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί  και στο σταθνό Σούμαν και στον επόμ,ενο σταθμό του Μάλμπεκ, οι οποίοι δεν εξερράγησαν.

Στο παραπάνω βίντεο πολίτες εκκενώνουν το μετρό μέσα από τούνελ γεμάτα με καπνό.

έκρηξη μετρο εκκενωση

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η έκρηξη σημειώθηκε πολύ κοντά στα γραφεία της ΕΕ αλλά πολύ κοντά στη συνοικία Μόλενμπεεκ όπου συνελήφθη πριν λίγες ημέρες ο νούμερο ένα καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, Σαλάχ Αμντεσλάμ.

Οι βελγικές αρχές ανακοίνωσαν ότι κλείνουν όλοι οι σταθμοί Μετρό στις Βρυξέλλες. Το αεροδρόμιο έκλεισε και αναμένεται να επαναλειτουργήσει στις 6 το πρωί της Τετάρτης (τοπική ώρα). Διακόπηκαν όλα τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς και του Eurostar. Έκλεισε τα σύνορά της με το Βέλγιο η Ολλανδία.

Στην ύψιστη βαθμίδα (4) αυξήθηκε το επίπεδο του συναγερμού για την ασφάλεια σε όλη τη χώρα.

Σοκαρισμένος και ανήσυχος για τις εξελίξεις δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here