Συναγερμός στο ΑΧΕΠΑ – 10 κρούσματα κορονοϊού στο προσωπικό

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης καθώς σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, έχουν βρεθεί από χθες μέχρι σήμερα πάνω από 10 κρούσματα κορονοϊού στο διοικητικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ  κ.  Γιαννακό έχουν εντοπιστεί κρούσματα σε προσωπικό στα εργαστήρια του νοσοκομείου, αλλά και στην καρδιοχειρουργική πτέρυγα.

«Υπάρχουν 200 συνάδελφοι σε όλη τη χώρα που βρίσκονται σπίτι τους με αναρρωτική. Πιστεύουμε πως η διασπορά στο ΑΧΕΠΑ θα είναι μεγάλη», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, αναφέροντας πως οι υγειονομικοί αυτή την ώρα κάνουν ουρές για να υποβληθούν σε τεστ στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

H Βόρεια Ελλάδα στο στόχαστρο των ειδικών

Την ίδια ώρα η επιδημιολογική κατάσταση σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας είναι αυτή που μπαίνει στο επίκεντρο των ειδικών, ενώ οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή λόγω νέων εστιών έπειτα από εντοπισμό κρουσμάτων σε σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία, φυλακές και σώματα ασφαλείας.

 Έντονη ανησυχία για την Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη η κατάσταση κρίνεται σοβαρή, καθώς τα κρούσματα έχουν αυξηθεί σημαντικά. Τα επιδημιολογικά δεδομένα της πόλης και η υγειονομική επιβάρυνση που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, εξετάστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

O δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας προειδοποίησε ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό οδεύει για το Επίπεδο 3 «πορτοκαλί», ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα γίνουν στοχευμένοι έλεγχοι με σκοπό την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξει συλλογική προσπάθεια για την αποφυγή του lockdown.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here