Συναγερμός στην Κύπρο: Σε εξέλιξη αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της Egypt Air

Αεροπειρατεία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στην Κύπρο.

Αεροσκάφος της αιγυπτιακής εταιρείας Egypt Air προσγειώθηκε εκτάκτως στο αεροδρόμιο της Λάρνακας λίγο πριν τις 9:00 το πρωί, ενώ εκτελούσε εσωτερική πτήση μεταξύ Αλεξάνδρειας και Καΐρου. Η εταιρεία επιβεβαίωσε την αεροπειρατεία στην πτήση MS181.

Οι πληροφορίες για τον αριθμό των επιβαινόντων στο Airbus 320 είναι συγκεχυμένες. Μηνύματα της Egypt Air στο Twitter αναφέρουν ότι οι επιβάτες ανέρχονται σε 81 άτομα, όμως Αιγύπτιοι αξιωματούχοι διαρρέουν ότι στο αεροπλάνο επιβαίνουν 62 άτομα, 55 επιβάτες και 7μελές πλήρωμα.

Οι τελευταίες πληροφορίες από κυπριακά ΜΜΕ αναφέρουν ότι έχουν αφεθεί ελεύθερα περίπου 20 γυναικόπαιδα και ότι ο αεροπειρατής είναι ένας. Τα κίνητρά του, σημειώνουν, δεν αποκλείεται να μην έχουν σχέση με τρομοκρατία αλλά να είναι προσωπικά. Αιγυπτιακά πρακτορεία ειδήσεων αναφέρουν ότι ο δράστης είναι αιγυπτιακής καταγωγής, ονομάζεται Ιμπραχιμ Σαμαχα, είναι 26 ετών και ο στόχος του είναι να απευθύνει μήνυμα προς την πρώην σύζυγο του, κυπριακής καταγωγής.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο αεροπειρατής θέλει να υποβάλλει αίτημα για πολιτικό άσυλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Financial Times» ο δράστης ή οι δράστες απελευθερώνουν γυναικόπαιδα αιγυπτιακής καταγωγής. Το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει ότι, σύμφωνα με την αιγυπτιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ένας άνδρας απείλησε να πυροδοτήσει εκρηκτικά μέσα στο Airbus.

Το αεροδρόμιο της Λάρνακας έχει κλείσει και όλες οι πτήσεις κατευθύνονται στο αεροδρόμιο της Πάφου.

Εκπρόσωπος της Egypt Air δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg ότι ο δράστης ή οι δράστες ζήτησαν να προσγειωθούν στην Κύπρο. Η αεροπειρατεία φέρεται να άρχισε ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν στο FIR Λευκωσίας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here