Συναγερμός και ανησυχία στη ΝΔ για την «τροπολογία»-Μήνυμα διαγραφής σε όσους δεν την υπερψηφίσουν στην ονομαστική ψηφοφορία

Συναγερμός έχει σημάνει στη Νέα Δημοκρατία για την ονομαστική ψηφοφορία σχετικά με την υπερψήφιση της τροπολογίας Αυγενάκη, για την υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθη. Το αίτημα για ονομαστική κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση προανήγγειλαν χθες ότι θα απέχουν από την ψηφοφορία. 

Σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου, έχει σταλεί σαφές μήνυμα προς όλους τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πως η τροπολογία πρέπει να ψηφιστεί και ας είναι δυσαρεστημένος ο ΠΑΟΚ ή ο Ολυμπιακός καθώς η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων. Ουσιαστικά, το μήνυμα του Μαξίμου αν και δεν το λέει ξεκάθαρα, υπονοεί διαγραφές σε περίπτωση που βουλευτές του κόμματος τηρήσουν άλλη γραμμή από αυτή που έχει χαράξει το Μαξίμου.

«Δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρχει πρόβλημα με την ονομαστική ψηφοφορία» ανέφερε σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μη αποκλείοντας να δούμε διαφοροποιήσεις.

Τις τελευταίες ώρες, στο κόμμα της Πειραιώς, επιχειρείται να διασφαλιστεί πως η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος θα εμφανισθεί συμπαγής κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας όμως, οι διαφοροποιήσεις δεν μπορούν να αποκλειστούν.

«Το θέμα του ποδοσφαίρου δεν προκάλεσε κυβερνητική κρίση» ανέφερε ο Στ. Πέτσας, αγνοώντας τους κραδασμούς που προκάλεσε στο εσωτερικό του κόμματος η απόφαση του πρωθυπουργού να διαγράψει το Θοδωρή Ζαγοράκη από την από την ομάδα των ευρωβουλευτών της Ν.Δ.

«Αυτό που έχει σημασία αυτή την στιγμή με την νομοθετική πρωτοβουλία που είναι στην Βουλή και ψηφίζεται σήμερα είναι να διαφυλαχθεί η ενότητα και να μην εκτραχυνθεί η κατάσταση. Οι υπόλοιπες πρωτοβουλίες που θα δέιτε στο επόμενο διάστημα  σχετίζονται συνολικά με το θέμα του ποδοσφαίρου και της διαχείρισης του επομένως θα ήθελα να επιφυλαχτώ σε σχέση με αυτά που θα δείτε στο ποδόσφαιρο τα οποία δεν σχετίζονται με ποινές μόνο αλλά με ολόκληρη οργάνωση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here