Συμβασιούχοι δημοσίου και πληρωμές ληξιπρόθεσμων σε ιδιώτες στο τραπέζι του EWG-Ξεκινά η κρίσιμη γ’ αξιολόγηση

Το εναρκτήριο λάκτισμα της διαδικασίας συζητήσεων για την τρίτη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, δίνει η σημερινή συνεδρίαση του EuroWorking Group στις Βρυξέλλες. Στο τραπέζι θα τεθούν η πορεία υλοποίησης από την κυβέρνηση, των προαπαιτούμενων που συνδέονται με την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν αποκλειστικά στην πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Ερωτήματα θέτουν οι θεσμοί και με τις προσλήψεις συμβασιούχων στο δημόσιο ενώ τα τεχνικά κλιμάκια που έρχονται την επόμενη βδομάδα, θα εξετάσουν όλες τις διατάξεις του νομοσχεδίου για εργασιακά-συντάξεις που ψηφίζεται στη Βουλή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πλευρά διά του εκπροσώπου της Γιώργου Χουλιαράκη, θα παρουσιάσει στην ευρωομάδα όλα τα στοιχεία για την μέχρι τώρα πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και θα ζητήσει την εκταμίευση του νέου ποσού.

Αύριο Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, θα έχουν συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον κοινοτικό επίτροπο για τις οικονομικές υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί.

 

Ο Π. Μοσκοβισί στην Κοριέρε ντελα Σέρα, έκανε λόγο για σκάνδαλο στη λήψη αποφάσεων για το ελληνικό πρόγραμμα και για έλλειμμα δημοκρατίας μέσα σε έναν Οργανισμό, όπου παίρνονται αποφάσεις, κεκλεισμένων των θυρών, από τεχνοκράτες, χωρίς τον παραμικρό έλεγχο εκ μέρους ενός κοινοβουλίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here