Συμβαίνει και στις «καλύτερα» σπίτια – Για «Βασιλικό ξέπλυμα μαύρου χρήματος» κατηγορεί τον Χουάν Κάρλος μια από τις ερωμένες του

Μια 53χρονη Γερμανίδα «αριστοκράτισσα» υποστηρίζει πως ο Χουάν Κάρλος της  Ισπανίας αγόρασε στο όνομά της ακίνητα σε Μονακό και Μαρόκο για να μην πληρώσει ο ίδιος υψηλούς φόρους. Η πικαρισμένη (και όχι απαραιτήτως αξιόπιστη) πρώην λέει ότι ο  80χρονος Χουάν  ήθελε να ζήσει εκεί μαζί της εγκαταλείποντας  την τότε βασίλισσα Σοφία.

Η μεσήλιξ γοητευτική  Κορίνα  Σεν-Βιτγκενστάιν, πρώην ερωμένη του τέως βασιλιά Χουάν Κάρλος, υποστηρίζει ότι ο Χουάν Κάρλος όχι μόνον αγόρασε στο όνομα της ιδίας ακίνητα στο Μονακό και στο Μαρόκο, αλλά τσέπωσε και χρήματα από εμπορική συμφωνία με την Σαουδική Αραβία.

Αυτά προκύπτουν  από μαγνητοφωνημένη συνομιλία της Γερμανίδας το 2015 με συνταξιούχο Ισπανό αστυνομικό
Για τα ακινητα στη συνομιλία υποστηρίζει ότι  εκείνη ως μόνιμη κάτοικος του Μονακό θα πλήρωνε λιγότερους φόρους από τον Ισπανό βασιλιά.
Δεν ξέρουμε αν η συνομιλία διέρρευσε απο τον εν αποστρατεία αξιωματικό της ισπανικής αστυνομίας ο οποίος μάλιστα φέρεται αναμεμιγμένος σε σκάνδαλο διαφθοράς, ή από την Γερμανιδα.
Στον εν αποστρατεία Ισπανό αστυνομικό φέρεται να είπε επίσης ότι ο Χουάν Κάρλος είχε καταθέσει τη μίζα απο την εμπορική συμφωνία  στον ελβετικό λογαριασμό του εξαδέλφου του  Alvaro d’Orleans Bourbon (Αλβάρο του Οικου των Βουρβόνων-Ορλεάνης)
Αποτέλεσμα εικόνας για Alvaro de Orleans Bourbon

Η δημοσιογράφος Πιλάρ Ουρμπάνο που  καλύπτει τη βασιλικη οικογενεια (είναι κι αυτή μια δημοσιογραφική ειδικότητα στην Ισπανια) σχολίασε πως το περιεχόμενο των συνομιλιών είναι «τόσο ασαφές, που χρειάζεται να χυθεί περισσότερο φως στην υπόθεση, ώστε οι ισχυρισμοί της Γερμανίδας  να χαρακτηριστούν αξιόπιστοι». Επιπλέον οι φιλοβασιλικοι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η Γερμανιδα δεν μιλούσε ποτέ καλα ισπανικά και απορούν πώς είχε τόσο εξειδικευμένο σε οικονομικούς όρους διάλογο με Ισπανό αστυνομικό. Επίσης το ότι «κάποιος είπε κάτι σε κάποιον» δεν αποδεικνύει εδώ που τα λέμε τίποτα και μπορεί κάλλιστα η «αριστοκράτισσα» πικαρισμένη να έχυσε χολή και να έρριξε λάσπη στον πρώην της όπως πολλές εγκαταλελειμμένες και εγκαταλελειμμένοι

Οι Ποδέμος εν τω μεταξύ ζητούν διενέργεια έρευνας για τις οικονομικές δραστηριότητες του Χουάν Κάρλος.

Ο Χουάν είχε όντως σχέσεις με την Γερμανίδα και χώρισαν το 2014 όταν αυτή η σχέση μαθεύτηκε. Και πώς μαθεύτηκε; Ο τότε 76χρονος Χουάν πήγε με την καλή του για σαφάρι στη Μποτσουάνα ενώ η Ισπανία ταλανιζόταν από την οικονομική κρίση. Τη ίδια χρονιά ο Χουάν Κάρλος παραιτήθηκε από τον θρόνο υπέρ του γιου του Φελίπε.

Πάντως έχει βγει και βιβλίο για τις ερωμένες του Χουάν (πάνω από 4.000 τις υπολογίζουν όσοι τον ξέρουν καλά).

Στα 70 του φέρεται να συνήψε τον τελευταίο (;) εξωσυζυγικό του δεσμό με την  Corinna zu Sayn-Wittgenstein, τη χωρισμενη Γερμανιδα που την έλεγε (ως χαϊδευτικό το νοούσε) «το προζάκ μου» και που τώρα μάλλον θα τη λέει αλλιώς….

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here