Συμπτώματα παρουσιάζουν οι κάτοικοι της Μεταμόρφωσης από την εισπνοή

Συμπτώματα που σχετίζονται με την εισπνοή τοξικών αερίων παρουσίασαν από το πρωί της Κυριακής κάτοικοι της Μεταμόρφωσης, μία μέρα μετά την φωτιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο της περιοχής.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έκαναν κάτοικοι στο MEGA, αρκετοί εμφάνισαν ένα ελαφρύ τσούξιμο στα μάτια, τη μύτη και το λαιμό. Κάποιοι, μάλιστα, – και ειδικά εκείνοι που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα – παρουσίασαν πιο σοβαρά συμπτώματα όπως ζαλάδες και εμετούς. Στην περιοχή την Κυριακή, κυκλοφορούσαν ελάχιστοι άνθρωποι ενώ όσοι έχουν βγει, προσπαθούσαν να είναι προσεκτικοί.

Σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, οι κάτοικοι της περιοχής την Κυριακή έπρεπε να έχουν ερμητικά κλειστά τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών τους, βρεγμένες πετσέτες στις χαραμάδες και κλιματιστικό στη λειτουργία ανακύκλωσης του εσωτερικού αέρα.

Ομως αυτό το μήνυμα είχε σταλεί έξι ολόκληρες ώρες μετά την εκδήλωσε της πυρκαγιάς.

Ο Χρήστος Ζερεφός, ακαδημαϊκός φυσικής της ατμόσφαιρας, μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι οι ουσίες που εκλύονται από την καύση πλαστικών είναι ιδιαίτερα τοξικές. «Όταν καίγονται σε υψηλή θερμοκρασία πλαστικά, τότε εκλύονται πολύ τοξικές ουσίες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here