Συμπρόεδρος Linke: «Θέλουμε η ομάδα της Αριστεράς να γίνει μεγαλύτερη, όχι μικρότερη»

Μετά από συνάντηση που είχε το βράδυ της Παρασκευής με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Βερολίνο, η συμπρόεδρος της Linke Κάτια Κίπινγκ δήλωσε ότι η γερμανική Αριστερά (Die Linke) και ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν να μην αφήσουν το μέλλον της Ευρώπης ούτε στη λιτότητα ούτε στο ρατσισμό.

Η κυρία Κίπινγκ παρουσιάστηκε πεπεισμένη «ότι είναι εφικτή μια άλλη Ευρώπη και έχουμε την ευθύνη να καταστήσουμε σαφές μέσα στην Ευρώπη ότι δεν υπάρχουν μόνο οι δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού και η άκρα δεξιά, αλλά και οι δυνάμεις που βασίζονται στην κοινωνική δικαιοσύνη και στην αλληλεγγύη», τονίζοντας ότι το κόμμα της επιθυμεί «οι προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη να παραμείνουν ενωμένες» και εργάζεται για αυτό. «Θέλουμε η ομάδα της Αριστεράς να γίνει μεγαλύτερη, όχι μικρότερη», είπε.

Σε ερώτηση σχετική με το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα ηγείται του ευρωψηφοδελτίου της Αριστεράς, η κυρία Κίπινγκ σημείωσε ότι «είναι φυσικό κάποιος που είναι πρωθυπουργός να διοχετεύει όλη του την ενέργεια στην Ελλάδα ώστε να εφαρμόσει εκεί κοινωνική πολιτική υπό πολύ δύσκολες συνθήκες, οι οποίες είναι τόσο δύσκολες και επειδή η γερμανική κυβέρνηση επέβαλε κατ’ επανάληψη κοινωνικές περικοπές και λιτότητα».

Ως προς την καμπάνια της ευρωπαϊκής Αριστεράς και την συμμετοχή σε αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, η συμπρόεδρος της Linke διευκρίνισε ότι αν και εκκρεμεί ακόμη η παρουσίαση της προεκλογικής στρατηγικής,«βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέρος του ευρωπαϊκού αριστερού κόμματος».

Στη συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την κυρία Κίπινγκ, οι εξελίξεις στην Ελλάδα, στην Γερμανία και στην Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Γερμανία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και με την αρχηγό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Αντρέα Νάλες, ενώ θα μιλήσει στο πλαίσιο διημερίδας του SPD που διοργανώνεται στο Βερολίνο, ως αφετηρία του διαλόγου για την ανανέωση του κόμματος

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here