Συμμορία 15 ατομων επιτέθηκε σε εκδρομείς μαθητές στο Βόλο για να τους κλέψει μάλλον τα κινητά

Με πολύ δυσάρεστες εντυπώσεις επέστρεψαν απο την τριήμερη εκδρομή τους στον Βόλο οι μαθητές του Γυμνασίου – Λ.Τ Φιγαλείας της Ηλείας, οι οποίοι το βράδυ της Πέμπτης δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων, με αποτέλεσμα δυο εξ αυτών να χρειαστεί να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο του Βόλου για τις πρώτες βοήθειες. Τώρα όλα τα παιδιά είναι καλά πάντως.

Το απίστευτο περιστατικό προκάλεσε την έντονη ανησυχία των γονέων των μαθητών που κάποιοι σκέφτηκαν να φύγουν άραον-άρον απο την Ηλεία για να πάνε στο Βόλο να είναι κοντά στα παιδιά τους, αλλά οι συνοδοί καθηγητές τους διαβεβαίωσαν τηλεφωνικά πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και το επεισόδια είναι λήξαν.

Οι 22 μαθητές, συνοδεία  τριών εκπαιδευτικών, αναχώρησαν το πρωί της Πέμπτης από την Ηλεία γεμάτοι ενθουσιασμό, για την τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή τους στο Βόλο και στο Πήλιο. Το βράδυ της Πέμπτης, μετά το φαγητό, τα παιδιά βγήκαν για περίπατο στο κέντρο της πόλης και μετά επέστρεψαν στο ξενοδοχείο τους. Καθ οδόν όμως, ενώ βρίσκονταν  στην Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου, στο Λιμάνι κοντά στην «Καπναποθήκη Παπαστράτου», όπου στεγάζονται υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,  δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από ομάδα 15-20 κουκουλοφόρων, που τους προσέγγισαν με ποδήλατα και σανίδες σκέιτμπορντ, πιθανότατα με σκοπό την αφαίρεση χρημάτων και κινητών τηλεφώνων.

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί αμύνθηκαν αιφνιδιασμένοι και ναι μεν οι δράστες δεν μπορεσαν να πάρουν τίποτα, αλλά τραυμάτισαν ελαφρά έναν μαθητή του γυμνασίου και έναν μαθητή του Λυκείου.

Οι εκπαιδευτικοί τηλεφώνησαν αμέσως στην Αστυνομία και έφτασαν επί τόπου Λιμενικοί και αστυνομικοί (επειδή το λιμάνι ανήκει στην ευθύνη του Λιμενικού Σώματος). Συνόδευσαν τα παιδιά στο ξενοδοχείο και δύο από αυτά για προληπτικές εξετάσεις στο νοσοκομείο.

 

Ερωτηθείς, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλης Δημητρέλλος, επιβεβαίωσε το περιστατικό, διαβεβαίωσε ωστόσο ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας

 

Οσον αφορά στους δράστες, οι γονείς διαμαρτύρονται ότι δεν βρήκαν κανέναν αρμόδιο να τους ενημερώσει και ότι επειδή δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις, η υποθεση μπήκε στο αρχείο. Ομως οι γονείς έμαθαν ότι ομάδα  «γνωστών – αγνώστων» συχνάζει στην περιοχή και προκαλεί προβλήματα αλλά η Αστυνομία δεν αντιδρά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here