Συμφώνησαν στο πρόβλημα, αναζητούν τη λύση Βαρουφάκης-Σόϊμπλε

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Για μακρά και παραγωγική συνάντηση σε εξαιρετικά φιλική ατμόσφαιρα, «η οποία θα βοηθήσει στην ενίσχυση της διαδικασίας» έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αμέσως μετά τη συνάντηση με το Γερμανό ομόλογό του Β. Σόϊμπλε στο Βερολίνο. Κάλεσε μάλιστα τους εκλεγμένους πολιτικούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους προκειμένου να επιτύχουν μια συμφωνία.  

Οι κκ. Βαρουφάκης και Σόιμπλε συνομίλησαν για περίπου μιάμιση ώρα και στη συνέχεια ο Έλληνας υπουργός απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

«Είχαμε μια μακρά και παραγωγική συνομιλία με τον Δρ Σόιμπλε. Αυτές είναι δύσκολες στιγμές για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα για την Ευρωζώνη. Είναι χρέος των εκλεγμένων πολιτικών να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε ανώτερο επίπεδο προκειμένου να επιτύχουν μια συμφωνία που είναι απολύτως απαραίτητη για τη συνοχή της Ευρωζώνης,  απολύτως αναγκαία για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά είναι και μια ιστορική ευθύνη που δεν μπορούμε να απεμπολήσουμε».

Στη συνέχεια σημείωσε ότι υπάρχει κοινή κατανόηση του προβλήματος. «Αποκλειστικός σκοπός μας ήταν να προσπαθήσουμε να πετύχουμε μια κοινά σχεδιασμένη και συμφωνημένη λύση στο αδιέξοδο, στο οποίο έχουμε δυστυχώς βρεθεί τα τελευταία χρόνια με τη συνεχιζόμενη μεγάλη κρίση» σημείωσε ο Έλληνας υπουργός. Και κατέληξε:  «Πιστεύω ότι η σημερινή συζήτηση θα συμβάλει ιδιαίτερα στην ενίσχυση της διαδικασίας των τελευταίων εβδομάδων μέχρι να καταλήξουμε σε μία τελική συμφωνία».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν υπήρξαν κάποιες συγκεκριμένες παραχωρήσεις, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Δεν διαπραγματευόμασταν. Καθορίσαμε κοινό έδαφος».

Ο κ. Βαρουφάκης ύστερα από τη συζήτηση με τον Β. Σόϊμπλε συναντήθηκε με αντιπροσωπείες βουλευτών των Πρασίνων, του Die Linke και του SDP.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here