Συμφωνία Πρεσπών: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «κάρφωσε» τον Νίκο Δένδια

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν είχε σήμερα ο Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών με ανάρτηση στα social media ενημέρωσε ότι κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους «εξετάσθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ενδυνάμωσής τους, με ιδιαίτερη έμφαση στον ενεργειακό και τον αμυντικό τομέα.

Ενημέρωσα επίσης τον κ. Μπλίνκεν για την εμβάθυνση των σχέσεων με τις χώρες της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου, σε διμερές και πολυμερές επίπεδο.

Αναφέρθηκα ακόμη στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Λιβύης, της Συρίας, και της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και στις τουρκικές ενέργειες».

Μέχρι εδώ, καλά. Ωστόσο αν μπει κάποιος στην ιστοσελίδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, θα αντλήσει και άλλες, ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «ο υπουργός Μπλίνκεν χαιρέτισε τη συνεχή ηγεσία της Ελλάδας στην προώθηση της Διατλαντικής και Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης των Δυτικών Βαλκανίων», ενώ σημειώνεται ότι οι δύο άνδρες «επιβεβαίωσαν την ιστορική σημασία της ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ».

Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Όπως φαίνεται, ο Νίκος Δένδιας προσπάθησε να κρύψει – ανεπιτυχώς – το γεγονός ότι στο επίκεντρο βρέθηκε για άλλη μία φορά η Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία η ΝΔ προεκλογικά έδωσε «ιστορική» μάχη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here