Συμφωνία Πρεσπών: Η κυβερνητική κοροϊδία συνεχίζεται-Μυστικές συναντήσεις της κυβέρνησης με υπουργούς της Βόρειας Μακεδονίας-Απαντήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την στιγμή που η κυβέρνηση έσπευδε χτες άρον άρον να  διαγράψει τον όρο «ιστοτική» από τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπουργοί είχαν μυστικές συναντήσεις στη Θεσσαλονίκη με υπουργούς της Βόρειας Μακεδονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ieidiseis.gr, την ώρα που βρίσκονταν στη Θεσσαλονίκη οι Μάικ Πομπέο και Νίκος Δένδιας, έφτασαν στη συμπρωτεύουσα οι δυο αντιπρόεδροι και ο υπουργός Οικονομικών της Βορείου Μακεδονίας.

Πρόκειται για τους δυο αντιπροέδρους της κυβέρνησης Ζάεφ, αρμόδιους για την οικονομία και την εξωτερική πολιτική κκ Bitigi και Nikolovski αντιστοίχως, καθώς και τον υπουργό Οικονομικών κ. Bekteshi.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το μισό υπουργικό συμβούλιο της Βορείου Μακεδονίας ήρθε με απευθείας πτήση από τα Σκόπια, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση δε δημοσιοποίησε τις συγκεκριμένες συναντήσεις, προτιμώντας να τις κρατήσει κρυφές.

Απαντήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος, καλεί την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις για τις συγκεκριμένες συναντήσεις.

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αναγνώρισε χθες ως “ιστορική” τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η άρον-άρον απόσυρση του όρου “ιστορική”, επιβεβαιώνει το μέγεθος της εξαπάτησης.

Από το πρωί, οι βουλευτές της ΝΔ προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Ο κ. Πλεύρης ζητάει ευθύνες, ενώ για την κα Μπακογιάννη η Συμφωνία των Πρεσπών παράγει σταθερότητα στα Βαλκάνια» υπογραμμίζει ο Ν. Ηλιόπουλος.

«Όταν καταλήξουν, ας μας απαντήσουν και στα εξής: είναι αλήθεια ότι χθες βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη το μισό υπουργικό Συμβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας; Με ποιους συναντήθηκαν και γιατί κρατήθηκαν μυστικές οι συναντήσεις;

Ο κ. Μητσοτάκης έχει δύο επιλογές: ή θα φέρει άμεσα προς κύρωση τις διμερείς συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία στη Βουλή ή θα παραδεχτεί πως έχει χάσει τον έλεγχο όχι μόνο στη χώρα αλλά και στο ίδιο του το κόμμα» καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here