Συμφωνία ΓΣΕΕ-εργοδοτών για παράταση της ΕΓΣΣΕ μέχρι το τέλος του 2015

 

Pressroom

Σε συμφωνία με τις εργοδοτικές οργανώσεις για την παράταση ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2014 μέχρι το τέλος του 2015 προχώρησε η ΓΣΕΕ. Το γεγονός αυτό, σε μια πρώτη ανάλυση, σημαίνει ότι μέχρι το τέλος του έτους δεν πρόκειται να μειωθεί κάτω από τα 586 ευρώ το μήνα μικτά για τους άνω των 25 ετών εργαζομένους (510,9 ευρώ το μήνα, μικτά για τους νεότερους) ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας, «η ΓΣΕΕ, μετά τις αλλεπάλληλες κυβερνητικές δεσμεύσεις για επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων (οι οποίες δυστυχώς συνεχίζουν να παραμένουν στο επίπεδο των προθέσεων), ανέλαβε πρωτοβουλία για την επέκταση ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Με τη δαμόκλειο σπάθη των μνημονιακών νόμων να επικρέμεται πάνω από τους εργαζόμενους, επιδίωξε και πέτυχε συμφωνία με τις εργοδοτικές οργανώσεις για την παράταση ισχύος της ΕΓΣΣΕ του 2014 μέχρι το τέλος του 2015».

Η επαναφορά από την κυβέρνηση του κατώτατου μισθού και του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων στα προ μνημονίου επίπεδα, αναφέρεται από την πλευρά της ΓΣΕΕ, αποτελεί πάγιο και διαρκές αίτημα και θα τεθεί εκ νέου στην αυριανή συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και με τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών εταίρων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here