Συμφωνία ως τις 5 Ιουνίου και πληρωμή του ΔΝΤ «βλέπει» ο Βαρουφάκης

ΦΩΤΟ:EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Παρά τα όσα λέγονται από κυβερνητικά στελέχη, περί μη πληρωμής του ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου,  ο υπουργός των Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, εκπέμπει ένα άλλο, πιό αισιόδοξο μήνυμα, ιδίως προς τις ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις του στο CNN, προέβλεψε πως θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές έως τις 5 Ιουνίου που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να πληρώσει τη δόση του ΔΝΤ.

«Όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να καταβάλει μεγάλες δόσεις στο ΔΝΤ χωρίς συμφωνία. Για τέσσερις μήνες ικανοποιούσαμε τις υποχρεώσεις πληρώναμε εξαντλώντας κάθε ίχνος ρευστότητας από την πληγωμένη οικονομία μας, δεν μπορούμε να το κάνουμε εσαεί» ανέφερε, ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η πληρωμή του ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου θα γίνει κανονικά: «Θα πληρώσουμε (το ΔΝΤ) γιατί θα έχουμε συμφωνία μέχρι τότε με τους εταίρους μας» τόνισε ο υπουργός.

Στη βάση αυτή ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε τους θεσμούς και ειδικά το ΔΝΤ να συναντήσουν την Ελλάδα διανύοντας στο 1/4 του δρόμου.

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο εάν οι συντάξεις είναι η βασική κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης, ο υπουργός είπε πως είναι μια από τις γραμμές.

«Είναι μια κόκκινη γραμμή. Το βασικό πρόβλημα, όπως έγραψα και σε σημερινό μου άρθρο, είναι η λιτότητα. Η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη λιτότητα που γνώρισε χώρα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση. Τώρα χρειαζόμαστε ανάπτυξη» είπε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here