Σύμφωνία διάνοιξης συνοριακής οδού υπέγραψαν Αναγνωστοπούλου-Ντιμιτρόφ

Ιστορική χααρακτήρισε η  αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της Σία Αναγνωστοπούλου τη συμφωνία που υπέγραψε σήμερα με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νίολα Ντιμιτρόφ για τη διάνοιξη συνοριακής διόδου Λαιμός -Μάρκοβα Νόγκα, στην περιοχή των Πρεσπών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η κ. Αναγνωστοπούλου επισήμανε ότι συμφώνησε με τον κ. Ντιμιτρόφ να δουλέψουν και οι δύο πλευρές πολύ γρήγορα για τη διάνοιξη νέας συνοριακής διόδου στην Πέλλα, στην Αριδαία που θα είναι πολύ σημαντικός για την περιοχή.

«Θέλουμε την Ευρωπαϊκή προοπτική όλων των δυτικών Βαλκανίων, θα βοηθήσουμε όπου μπορούμε και όσο μπορούμε» είπε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών.

Τέλος, η Σία Αναγνωστοπούλου ανέφερε ότι ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για την πρώτη επίσκεψη που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας τις επόμενες εβδομάδες στα Σκόπια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, η συμφωνία αυτή είναι η πρώτη που υπογράφεται στη βάση των προβλέψεων της Συμφωνίας των Πρεσπών και η οποία αναμένεται να συμβάλει στην επιπλέον ανάπτυξη των σχέσεων, στην εντατικοποίηση της επικοινωνίας και στη συνολική ανάπτυξη της περιοχής των Πρεσπών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here