Συμφωνία Μπουτάρη-συμβασιούχων: Καθαρίζει από σκουπίδια η Θεσσαλονίκη ως την Κυριακή-Στον «πάγο» ο ιδιώτης

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ

Τα βρήκαν τελικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και παγώνει έτσι η συμφωνία με τον ιδιώτη για την αποκομιδή των σκουπιδιών. 

Ύστερα απο πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο, ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις ικανότητες των εργαζομένων, υπογραμμίζοντας πως αποφασίστηκε να καθαρίσει η πόλη έως την Κυριακή.

«Σέβομαι και έχω εμπιστοσύνη στις ικανότητες των εργαζομένων πως μέχρι την Κυριακή θα είναι καθαρή η πόλη. Δεν την ενεργοποιώ τη σύμβαση με τον ιδιώτη, εφόσον έχω τη διαβεβαίωση ότι θα καθαρίσουν τους δρόμους» είπε ο δήμαρχος.

Ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε πως οι εργαζόμενοι αποδέχτηκαν την πρόταση να βγουν αυξημένα συνεργεία για την αποκομιδή για να κρατηθεί η πόλη σε ανεκτά επίπεδα καθαριότητας, ενώ επανέλαβε πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων Κώστας Ξανθοπουλος δήλωσε ικανοποιημένος «όχι γιατί πήρε πίσω ο δήμαρχος τη σύμβαση με τον ιδιώτη, αλλά γιατί τον πείσαμε πως με τη δουλειά μας αξίζουν οι συνάδελφοι. Θα συνεχίσουμε την αποκομιδή με ενισχυμένο προσωπικό».

Σύμφωνα με τον κ. Ξανθόπουλο, έως την Κυριακή θα έχει συγκεντρωθεί το 90% των απορριμμάτων, ενώ μέσα σε ένα διήμερο -από το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας έως σήμερα το πρωί- μαζεύτηκαν περίπου 1.000 τόνοι.

Η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονικης Κλεοπάτρα Χοροζίδη είπε πως «προσωρινά αποτρέψαμε την εμπλοκή του ιδιώτη με παρεμβάσεις μας» και πως «ο δήμαρχος είπε οτι το παγώνει και δεν το παίρνει πίσω», προσθέτοντας πως «με αίσθημα ευθύνης ενισχύουμε το προσωπικό ασφαλείας».

Κριτική από Καλαφάτη

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης άσκησε κριτική στον δήμαρχο για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα της αποκομιδής.

«Ακόμη ένα πυροτέχνημα με υπογραφή Μπουτάρη. Ο ιδιώτης στα σκουπίδια. Η λύση μας δικαιώνεται και ο δήμαρχος έρχεται στα λόγια μας».

ΑΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here