Συμφωνία 6 ευρωπαϊκών χωρών για την υποδοχή των μεταναστών του Open Arms

O πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε πως έξι ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ρουμανία, Πορτογαλία, Ισπανία και Λουξεμβούργο) έχουν συμφωνήσει να δεχτούν τους 147 διασωθέντες μετανάστες που παρέμεναν εγκλωβισμένοι στα ανοικτά της Μεσογείου εδώ και δύο εβδομάδες στο σκάφος της ισπανικής ΜΚΟ Open Arms.

Ο Ματέο Σαλβίνι είχε εκδώσει ένταλμα απαγόρευσης εισόδου του στα ιταλικά χωρικά ύδατα. Ωστόσο, διοικητικό δικαστήριο της Περιφέρειας του Λάτσιου άναψε το πράσινο φως σε ισπανικό πλοίο επιχειρήσεων διάσωσης, που μεταφέρει περίπου 150 μετανάστες, να εισέλθει στα ιταλικά χωρικά ύδατα, αναστέλλοντας την ισχύ του διατάγματος του υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, που το απαγόρευε. Σχεδόν ταυτόχρονα η υπουργός Άμυνας που προέρχεται από τα «Πέντε Αστέρια» διέταξε σε συνεργασίαμε δικαστήριο του Παλέρμο την άμεση μεταφορά σε πλοίο του πολεμικού ναυτικού των 32 ανήλικων που βρίσκονται στο σκάφος διάσωσης.

«Κερδίσαμε την προσφυγή που καταθέσαμε ενώπιον διοικητικού δικαστηρίου στην Ιταλία εναντίον του διατάγματος για την ασφάλεια του (Ματέο) Σαλβίνι», δήλωσε ο Όσκαρ Καμπς, ο ιδρυτής της μκο Proactiva Open Arms, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στη Μαδρίτη.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here