Σύλλογος Μουσικών κατά Πλεύρη-Μαρκόπουλο: Ακόμα και ο Γκέμπελς θα γελούσε με την ερώτηση

Σε μια προσπάθεια λογοκριτικού ελέγχου της ΕΡΤ, οι δύο βουλευτές της ΝΔ Πλέυρης και Μαρκόπουλος κατέθεσαν ερώτηση επειδή ο Σπ.Γραμμένος ερμήνευσε στη διάρκεια της εκπομπής «ΦλΕΡΤ» το τραγούδι του «Κουκουλοφόρος» που σύμφωνα με τους ίδιους «εξυμνούσε και εξωράϊζε την δράση αυτουργών παραβατικών πράξεων» και ζητούν να γίνει «έλεγχος περιεχομένου» στην εκπομπή, ώστε να μην επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος τάσσεται στο πλευρό του Σπύρου Γραμμένου και των συντελεστών της εκπομπής, μέσω σκληρής ανακοίνωσης, στην οποία αναδεικνύει τα πραγματικά κίνητρα της ερώτησης, που δεν είναι άλλα από τον εκφοβισμό των συντελεστών της εκπομπής.

«Δεν έχετε αναμφίβολα καμμιά αίσθηση του τι συμβαίνει στην Ελληνική κοινωνία σήμερα. Από το ονειρικό για εσάς 1967, με τα χουντικά ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης έχουν παρέλθει αισίως 54 χρόνια, (ευτυχώς)…» αναφέρει ο Σύλλογος και προσθέτει «δεν θα καταφέρετε ξανά να γελοιοποιήσετε τη χώρα απαγορεύοντας, όπως απαγόρευσαν οι προπάτορες των αρρώστων ιδεών σας το έργο του Μίκη Θεοδωράκη και πολλών κορυφαίων δημιουργών».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου Μουσικών Β.Ελλάδος:

Το όριο του βυθού της γελοιότητας…

Με αφορμή την σημέρινη ερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο των Κ.Κ. Πλεύρη και Μαρκόπουλου, έρχεται στο μυαλό μας αυτομάτως η βαθμονόμηση της βλακείας, της σπέκουλας και προπάντων της απόλυτης απουσίας μιας στοιχειώδους πολιτιστικής παιδείας!

Κύριοι ακούτε τι λέτε; Ζούμε στην ίδια χώρα;

Οφείλετε στον εαυτό σας κατ’ αρχήν να φοιτήσετε και πάλι στο δημόσιο δημοτικό σχολείο, μαζί με κανονικούς ανθρώπους, μπας και πάρετε κάποια ώσμωση του τι συμβαίνει στην κοινωνία.

Ακόμα και ο Γκέμπελς, το εξιδανικευμένο σας πρότυπο, θα γελούσε με την σημερινή σας ερώτηση. Δεν έχετε αναμφίβολα καμμιά αίσθηση του τι συμβαίνει στην Ελληνική κοινωνία σήμερα. Από το ονειρικό για εσάς 1967, με τα χουντικά ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης έχουν παρέλθει αισίως 54 χρόνια, (ευτυχώς)…

Δεν θα καταφέρετε ξανά να γελοιοποιήσετε τη χώρα απαγορεύοντας, όπως απαγόρευσαν οι προπάτορες των αρρώστων ιδεών σας το έργο του Μίκη Θεοδωράκη και πολλών κορυφαίων δημιουργών.

Η στιχουργική, η ποίηση, το θέατρο, η μουσική, όλες η τέχνες, θα παραμένουν ζωντανές και θα ανδρώνονται όσο και αν παλεύεται να τις “θάψετε”!

Εμείς πληρώνουμε την ΕΡΤ και όχι εσείς!

Είμαστε στο πλευρό του Σπύρου Γραμμένου και όλων όσων στήριξαν και στηρίζουν, την ελεύθερη έκφρασή όλων στην δημόσια, δική μας τηλεόραση!

Είμαστε εδώ και θα εκφραζόμαστε πάντα μέσα από την τέχνη μας!

Κείμενο δια χειρός Δημήτρη Σφίγγου

Για το Δ.Σ. του Σ.Μ.Β.Ε. Πηγή: www.rosa.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here