Συλλήψεις αναπήρων στις ΗΠΑ επειδή “απομακρύνθηκαν από τα αμαξίδια τους”!

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Αν μη τι άλλο η προεδρική θητεία Donald Trump στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, προσφέρει στη “δική μας” πλευρά κάποιες πολύ εντυπωσιακές ειδήσεις. Σαν αυτήν της σύλληψης από την αμερικάνικη αστυνομία 43 ακτιβιστών με αναπηρία μελών της οργάνωσης ADAPT έξω από το γραφείο του ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας Mitch Mac Connell, στο Καπιτώλιο.

Οι συλληφθέντες μετείχαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για τις προτεινόμενες από το νέο σχέδιο υγειονομικής περίθαλψης δραστικές περικοπές στο Medicaid, το οποίο είναι η κύρια πηγή χρηματοδότησης μιας σειράς απευθυνόμενων στους ανθρώπους με αναπηρία υπηρεσιών.

Ο λόγος της σύλληψής τους – σύμφωνα με το αστυνομικό ανακοινωθέν – είναι ότι  “απομακρύνθηκαν από τα αμαξίδια τους και έμειναν στο πάτωμα, παρεμποδίζοντας τη διέλευση από το διάδρομο και σε κοντινά γραφεία”.

*Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ είναι μια από τις ελάχιστες μεταξύ των λεγόμενων δυτικών προηγμένων χωρών που δεν έχουν κυρώσει τη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των αναπήρων. Γιατί το γράφουμε αυτό; Μη τυχόν και κάποιοι ή κάποιες από εσάς αναρωτηθείτε αν κατόπιν των συλλήψεων ενδέχεται να κινηθεί διαδικασία κατά των “οργάνων” και – κατά μείζονα λόγο – αυτών που τα κινητοποίησαν, για την ανίχνευση ενδεχόμενης παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν θα κινηθεί.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here