Συγκυβέρνηση του εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, βλέπει ο Π. Λαφαζάνης

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ)

 

«Μετά τις εκλογές προβλέπω ότι τα κόμματα της νέας μνημονιακής συναίνεσης θα συγκυβερνήσουν με περισσότερο πιθανό σενάριο τη συνεργασία του εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, καθώς έχουν έναν κοινό προγραμματικό προσανατολισμό: Το τρίτο μνημόνιο και την εφαρμογή του» δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Μιλώντας στον Real FM, ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε «όνειρο θερινής νυχτός» την εφαρμογή ενός «παράλληλου προγράμματος» που θα μπορεί να μετριάσει τις επιπτώσεις του μνημονίου, σημειώνοντας ότι «ανάπτυξη με μνημόνιο δεν υπάρχει».

Απαντώντας στην ερώτηση αν ισχύει η άποψη πως και η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα θα φέρει και αυτή μνημόνιο δήλωσε κατηγορηματικά «όχι».

«Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα», είπε, «που δεν θα είναι μία επιστροφή, θα είναι μία συγκρότηση νέου νομίσματος με νέους δημοκρατικούς και κοινωνικούς όρους, δεν σημαίνει καθόλου μνημόνιο», επισήμανε.

Ερωτηθείς αν μιλώντας για συγκρότηση νέου νομίσματος, μιλά και για έξοδο από την ΕΕ ή μόνο από την Ευρωζώνη, ο κ. Λαφαζάνης απάντησε:

«Αυτό το αντιδραστικό μόρφωμα, η ΕΕ, κινείται πλέον σε όλο και πιο ολοκληρωτικές και αντιδημοκρατικές κατευθύνσεις. Δυστυχώς η Ευρωζώνη και η ΕΕ με την πορεία που ακολουθούν, τείνουν να ακυρώσουν κάθε ίχνος δημοκρατίας».

Σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις σε βάρος του ότι έριξε την κυβέρνηση, τόνισε ότι η τελευταία παραιτήθηκε και πρόσθεσε ότι δεν τόλμησε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης γιατί φοβόταν τη συζήτηση.

«Εμείς συνεχίζουμε το δρόμο του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα μέχρι τη νίκη» κατέληξε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here