Σύγκρουση Κωστόπουλου και Θαλασσινού στην ΕΡΤ

Προ διημέρου  συνήλθε το ΔΣ της ΕΡΤ και αποφάσισε  τη θέση του γενικού διευθυντή ραδιοφωνίας να την πάρει ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλης Κωστόπουλος, ο οποιος και αυτοπροτάθηκε. Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Θαλασσινός, στου οποίου την ευθύνη ήταν  τα θέματα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, και έλειπε απο το ΔΣ, απάντησε με  αιχμηρή ανακοίνωση.

«Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Βασίλης Κωστόπουλος, διά του γραφείου τύπου της εταιρείας, επέλεξε να κάνουμε την συζήτηση για το μέλλον της Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ και δημόσια. Κανένα πρόβλημα. Το μόνο πρόβλημα είναι τα ψέματα και οι δικολαβίες.

Γι αυτό ας ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα.

– Ο Β.Κωστόπουλος δεν εξηγεί, πώς ένα πενταμελές ΔΣ οδηγείται σε έλλειψη απαρτίας με έναν απόντα. Αρα δεν ισχύει ότι έλειπε μόνο ένας!

– Δεν εξηγεί επίσης γιατί ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ και υπεύθυνος, με απόφαση του ΔΣ, για τη Ραδιοφωνία, με 20ετή επιτυχημένη πορεία στο ραδιόφωνο και τα ΜΜΕ, ήταν ακατάλληλος να επιλέξει προϊσταμένους προγραμμάτων της ΕΡΑ, ενώ ο ίδιος, χωρίς την ελάχιστη εμπειρία και γνώση του αντικειμένου, είναι ο κατάλληλος.

– Ο Β.Κωστόπουλος δεν εξηγεί με βάση ποια κριτήρια και με ποιά διαδικασία αποφάσισε να κηρύξει άγονη την διαδικασία προκήρυξης της θέσης του Γενικού Διευθυντή Ραδιοφωνίας, ώστε να καταλήξει να αυτοπροταθεί για τη θέση. Λίγες ήταν  οι 10 υποψηφιότητες; Ελειψαν τα πτυχία; Η εμπειρία; Όχι βέβαια. Ο εκλεκτός του δεν διέθετε τα τυπικά προσόντα. Οπότε θα διοριστεί διά της πλαγίας.

– Δεν μας εξηγεί γιατί δεν ζήτησε προτάσεις από τον υπεύθυνο για το Ραδιόφωνο ΠΡΙΝ ορίσει τους νέους προϊσταμένους της ΕΡΑ. Και γιατί θα φέρει στο ΔΣ τις αποφάσεις του για.. διαβούλευση και όχι για απόφαση.

Με τέτοιες δικολαβίες και υποσχέσεις απέσπασε 3 υπέρ και 1 κατά, στην ψηφοφορία στο πρόσφατο ΔΣ της ΕΡΤ γιά τον αυτοδιορισμό του, ενώ απειλήθηκε και το 2-2.

Με έωλες –στα όρια της παρατυπίας – διαδικασίες, με αποκλεισμούς και εξοστρακισμούς ικανών στελεχών, με ένα ΔΣ διχασμένο και αμήχανο, χωρίς στρατηγικό σχέδιο και χωρίς όραμα, η ΕΡΤ παραδίδεται σταδιακά στην απαξίωση, την περιθωριοποίηση και την αδράνεια, με αποκλειστική ευθύνη των «διοικούντων».

Ετσι οδηγούμαστε αισίως σε μία ΕΡΤ όπως την ονειρευτήκαμε… στους χειρότερους εφιάλτες μας.

Οδηγούμαστε σε μία ΕΡΤ που –επιτέλους – οι συνδικαλιστές και η ομήγυρις δεν εργάζεται, αλλά διοικεί, οι Γενικοί Διευθυντές δεν έχουν απαραίτητα πτυχίο ΑΕΙ, αλλά μπάρμπα στην Κορώνη, οι συνταξιούχοι διοικούν επιτροπές, ενώ οι υπεύθυνοι σημαντικών διευθύνσεων δεν γνωρίζουν αγγλικά.

Οδηγούμαστε σε μία ΕΡΤ, που την «εκσυγχρονίζουν» ακατάλληλοι άνθρωποι με φθαρμένα υλικά, ενώ θέτουν το μεγάλο μέρος του δυναμικού της σε αδράνεια.

Οι αρμόδιοι ας αναλογιστούν τη ζημιά που γίνεται σ’ ένα μεγάλο και έμπειρο Ραδιοτηλεοπτικό Οργανισμό σε βάθος χρόνου και  τα επιχειρήματα που προσφέρονται σε όσους τον επιβουλεύονται.

Και όσοι αυτή τη στιγμή οδηγούν την ΕΡΤ σε πλήρη παρακμή, ας αναλογιστούν τι είναι ευκολότερο : Να πλήξεις έναν ισχυρό, σύγχρονο, απαραίτητο στην κοινωνία οργανισμό ή μία ΕΡΤ που την παρακολουθούν λίγοι και ακόμη λιγότεροι την σέβονται;»

Αντέδρασε ο  Κωστοπουλος

Προς απάντηση του Γ. Θαλασσινού ο διευθυνων σύμβουλος επισημαίνει τα εξής:

«Η αλήθεια, όταν είναι μισή, είναι χειρότερη και από το ψέμα. Η απουσία του κ. Θαλασσινού από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΕΡΤ δεν αφορά μόνο στη συζήτηση για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντή της Ραδιοφωνίας. Αντιθέτως, αποτελεί πάγια τακτική και αντίδραση σε κάθε εισήγηση του Διευθύνοντος Συμβούλου, στην οποία ο ίδιος διαφωνούσε. Είναι αληθές, πως η απουσία του δεν δημιουργούσε ζήτημα απαρτίας. Όμως τι είναι, αν μη τι άλλο, ανεύθυνη η στάση ενός μέλους της Διοίκησης, όταν απαξιώνει με τέτοιο τρόπο τις νόμιμες διαδικασίες.

Βεβαίως, η αντίθεση του κ. Θαλασσινού σε συλλογικές αποφάσεις δεν περιορίζεται μόνο σε θέματα Ραδιοφώνου, αλλά επεκτείνεται σε κάθε καίριο σημείο της πολιτικής της εταιρείας. Πρόσφατο παράδειγμα, η θορυβώδης άρνησή του να αποκτήσει η ΕΡΤ τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων της Super League. Φαίνεται πως ο κ. Θαλασσινός διαφώνησε κάθετα με το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη να έχει πρόσβαση έπειτα από πολλά χρόνια –ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς- σε ένα από τα πιο δημοφιλή τηλεοπτικά προϊόντα. Αλήθεια, η υψηλή τηλεθέαση των αγώνων κάνει τον κ. Θαλασσινό να νιώθει δικαιωμένος;»

Ο Βασίλης Κωστόπουλος στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ | tanea.gr

Ο Βασίλης Κωστόπουλος ήταν  νομικός σύμβουλος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης προτού αναλαβει πέρσι τον Ιούλιο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ.

Την ίδια περίοδο ανέλαβε ο  Γιώργος Θαλασσινός, ως νέος (αναπληρωτής) Διευθύνων Σύμβουλος στην ΕΡΤ.

Ο Γιώργος Θαλασσινός ήταν Διευθυντής στον Planet και τον Μελωδία (που αποτέλεσε δική του ιδέα), ενώ ήταν και Διευθυντής Προγράμματος στον 902 Αριστερά στα FM.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here