Σύγκρουση επιτροπής λοιμωξιολόγων-κυβέρνησης-Τελικά δεν ανοίγει το λιανεμπόριο σε Θεσ/νίκη, Κοζάνη, Αχαΐα, αλλά ανοίγει στην Αττική!

Σε ευθεία σύγκρουση με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων ήρθε η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης που έγινε το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του avgi.gr, η επιτροπή εισηγήθηκε να μην ανοίξουν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Αχαΐα αλλά και Αττική, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη. Ο υπουργός Ανάπτυξης με παρέμβασή του εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια, ειδικά για την περίπτωση του να μην ανοίξουν τα καταστήματα στην Αττική, θεωρώντας ότι τον «αδειάζουν».

Εντελώς διαφορετική θέση πήρε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρέθηκε στο πλευρό των ειδικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων μετά και τις έντονες πιέσεις του Άδωνι Γεωργιάδη εισηγήθηκε να μην ανοίξουν τελικά τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, με την Αττική να αποφεύγει, τουλάχιστον για την ώρα, το «μπλόκο».

Η συνεδρίαση ήταν θυελλώδης και αναμένεται να φανεί αν η κυβέρνηση θα ακούσει τους ειδικούς, τους οποίους διαρκώς καπελώνει, ή θα επιλέξει για άλλη μία φορά να εφαρμόσει δικές της αποφάσεις.

Νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος πολιτικά βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, απειλούσε ότι θα κλείσουν τα καταστήματα όπου δεν εφαρμόζονται τα μέτρα.  «Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, τα καταστήματα θα ξανακλείσουν. Πρέπει να τηρηθούν το ραντεβού, το τρίωρο, το sms. Αν δεν τηρηθούν, θα έχουμε πρόβλημα» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Νάσος Ηλιόπουλος: Να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής

Για μια κυβέρνηση εκτός τόπου και χρόνου, για μια κυβέρνηση επικίνδυνη έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here