Σύγκρουση Μακρόν-Λεπέν σε ντιμπέιτ για την ασφάλεια

Εντονη αντιπαράθεση είχαν σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ, λίγες ημέρες πριν τον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, ο Εμμ.Μακρόν και η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν. 

Η Λεπέν κατηγόρησε τον Μακρόν ότι ήταν εφησυχασμένος για τον ισλαμικό φονταμενταλισμό, με τον Μακρόν να απαντά ότι η προσέγγιση της ακροδεξιάς υποψηφίου είναι απλοϊκή.

«Δεν έχετε κανένα σχέδιο (για την ασφάλεια), αλλά είστε επιεικής με τον ισλαμικό φονταμενταλισμό», δήλωσε η Λεπέν κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής αναμέτρησης, κατηγορώντας τον Μακρόν ότι δεν είναι αποφασιστικός στο θέμα της ασφάλειας.

Ο Μακρόν απάντησε ότι η τρομοκρατία θα είναι προτεραιότητά του εάν εκλεγεί την Κυριακή και κατηγόρησε τη Λεπέν ότι δεν προσφέρει πραγματικές λύσεις. «Αυτό που προτείνετε είναι γιατροσόφι» δήλωσε, αναφερόμενος στις προτάσεις της για κλείσιμο των συνόρων.

«Λέτε ψέματα», είπε ο Μακρόν όταν η Λεπέν ισχυρίστηκε ότι είχε δεσμούς με αμφιλεγόμενους μουσουλμάνους ριζοσπάστες. Την κατηγόρησε επίσης ότι σπείρει «εμφύλιο πόλεμο».

Έπειτα από 10 ημέρες μιας τεταμένης εκστρατείας μεταξύ των δύο γύρων των προεδρικών εκλογών ο Μακρόν παραμένει πρώτος στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, περίπου στο 60%, όμως η διαφορά του φαίνεται να μειώνεται με τη Λεπέν, η οποία διεξάγει μια πολύ σκληρή μάχη.

Η αποχή, που για πολλούς ενδέχεται να ωφελήσει την άκρα δεξιά, εκτιμάται μεταξύ του 22% και του 28%, ενώ το 18% των ψηφοφόρων που είναι σίγουροι ή σχεδόν σίγουροι ότι θα ψηφίσουν είναι αναποφάσιστοι, σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπηση του Elabe.

Η υποψήφια της άκρας δεξιάς δεν έχει σταματήσει να φλερτάρει τους ψηφοφόρους του υποψήφιου της άκρας αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν, τουλάχιστον το 20% των οποίων αναμένεται να στραφούν προς εκείνη, ενώ σχεδόν οι μισοί θα ψηφίσουν τον Μακρόν στον δεύτερο γύρο, σύμφωνα με πολλές δημοσκοπήσεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here