Οι συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, καλούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ τους εργαζόμενους της Αθήνας. Το ΠΑΜΕ, με τη σειρά του, καλεί σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 10 το πρωί.

Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ έχει προκηρύξει την Πρωτομαγιά 24ωρη γενική απεργία και απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους όλης της χώρας να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα κατά τόπου εργατικά κέντρα.

Παράλληλα, η Ολομέλεια του Διοικητικού της Συμβουλίου της ΓΣΕΕ μαζί με την ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου, ως πράξη διαμαρτυρίας στα νέα μέτρα.για

Για την τροπολογία που μετατρέπει την πρωτομαγιάτικη απεργία σε υποχρεωτική αργία η ΓΣΕΕ σημειώνει ότι επιχειρείται να σβήσει από τη μνήμη των εργαζομένων η ταξικότητα αυτής της ημέρας.

«Οι εργαζόμενοι όμως, με τη δράση και τον αγώνα τους ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και σε όσους τις εφαρμόζουν, θα υπενθυμίσουν για ακόμη μία φορά ότι η 1η Μάη είναι απεργία και όχι αργία, όπως χρόνια πριν οι πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς υποστήριζαν ίσως , γιατί δεν… κυβερνούσαν».

Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλες θυσίες, τονίζει στο μήνυμά της η ΑΔΕΔΥ.
«Εδώ και επτά χρόνια οι κυβερνήσεις των μνημονίων και η τρόικα ξεζουμίζουν το λαό και τους εργαζόμενους. Σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, την τοπική αυτοδιοίκηση, καταστρέφουν κάθε ίχνος παραγωγικού ιστού, πισωγυρίζουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων.

Και συμπληρώνει: «Αυτές τις ημέρες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σχεδιάζει να δώσει το τελειωτικό μνημονιακό χτύπημα στις συντάξεις και συνολικά στο Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μετατρέποντας τις συντάξεις σε βοηθήματα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here