Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα για την πρωτομαγιά

«Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!» είναι το κεντρικό σύνθημα της μεγάλης πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος.

«Αγώνες ταξικοί, αγώνες διαρκείας στα μέτρα της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας» γράφει το γιγαντοπανό ενώ οι συγκεντρωμένοι διαταρνώνουν την βούλησή τους να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή όπως λένε, πολιτική που προωθείται μέσα από τις διαπραγματεύσεις και τις συμφωνίες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς είναι βήμα κλιμάκωσης για την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 17 Μάη, συμβάλλοντας στην ετοιμότητα των εργαζομένων για άμεση απεργιακή απάντηση σε περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει νωρίτερα για ψήφιση το νέο αντιλαϊκό πακέτο.

«Καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή έξω το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι Αμερικανοί» και «Κρίση – πόλεμος – ξεριζωμός, αυτός είναι ο καπιταλισμός» γράφουν τα πανό του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, διαμηνύοντας ότι «Δεν θα ματώσουμε για τα κέρδη τους, δεν θα γίνουμε κρέας στα κανόνια τους» και ότι «Νόμος είναι το δικό του εργάτη, στον καπιταλισμό ποτέ συγχωροχάρτι». Αναδεικνύουν τον ενιαίο χαρακτήρα της επίθεσης του κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους, τη βαθύτερη εμπλοκή του λαού και της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, την ίδια ώρα που κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση εντός των συνόρων, βάζουν στο επίκεντρο το ζήτημα της οργάνωσης της πάλης της εργατικής τάξης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Η συγκέντρωση άνοιξε με το μονόπρακτο «Εξεύρεση εργασίας» του Μπρεχτ, το οποίο παρουσίασαν μέλη της θεατρικής ομάδας του ΠΑΜΕ. Το συγκεκριμένο μονόπρακτο ανήκει στο έργο «Τρόμος και Αθλιότητα στο Γ’ Ράιχ».

Έπειτα απηύθυνε χαιρετισμό ο πρέσβης της Παλαιστίνης Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι και ο Ανέστης Μεταξάς οργανωτικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στην Coca Cola Θεσσαλονίκης. Η κεντρική ομιλία είναι σε εξέλιξη από τον Γιώργο Πέρρο, στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Μετά τις ομιλίες, θα ακολουθήσει δρώμενο που αναφέρεται στον πόλεμο από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει πορεία με προορισμό την αμερικάνικη πρεσβεία.

Από 902.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here