Συγκέντρωση στο υπουργείο Δικαιοσύνης κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης κατά της κυβερνητικής πολιτικής στο ζήτημα των πλειστηριασμών και της έλλειψης προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι.

Το κάλεσμα για πανελλαδική κινητοποίηση απευθύνουν ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων και Πρωτοβουλιών ενάντια στους πλειστηριασμούς, το κίνημα «Δικαίωμα στη Ζωή» και η ΑΔΕΔΥ.

Οι συλλογικότητες που συμμετέχουν στην κινητοποίηση στοχεύουν στη συνάντηση τους με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, προκειμένου να του εκθέσουν τα αιτήματα του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, μεταξύ των οποίων είναι να μην πραγματοποιούνται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και να υπάρξει μέριμνα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Εν συνεχεία αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνέλευση στις 5 το απόγευμα στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις του κινήματος.
«Η κυβέρνηση με τη στήριξη των υπόλοιπων μνημονιακών κομμάτων εισάγει νέα ήθη κι έθιμα, όπως το σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που έχει ήδη θεσμοθετηθεί και προγραμματίζεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει καλέσει τα νομαρχιακά τμήματα, τις ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία σε έμπρακτη στήριξη της αντίστασης και σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στα ειρηνοδικεία της χώρας για να αποτραπούν οι πλειστηριασμοί σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here