Συγκέντρωση στο Σύνταγμα: Πρώτη απάντηση της εκπαιδευτικής κοινότητας στην Κεραμέως

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τον κορωναϊό, πραγματοποίησαν, το μεσημέρι της Παρασκευής, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κ. Κεραμέως.

Οι διαδηλωτές καταδίκασαν τον τρόπο και τον χρόνο που επέλεξε το υπουργείο να φέρει το νομοσχέδιο εν μέσω καραντίνας, καθώς και το αντιεκπαιδευτικό περιεχόμενό του. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που φέρνει σαρωτικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης.

«Είναι ένα νομοσχέδιο διάλυσης  των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων και υπονόμευσης του Δημόσιου σχολείου που έρχεται την ώρα που η κα Κεραμέως θα έπρεπε να τρέχει να καλύψει τα κενά και να ορίσει την ημερομηνία των πανελλαδικών εξετάσεων για να μην αγωνιούν τα παιδιά», σημείωσαν οι εκπαιδευτικοί στο Tvxs.gr, τονίζοντας: «Επειδή δεν πεθάναμε πολλοί από κοροναϊό, η κυβέρνηση θεωρεί πως μπορεί να διαλύσει ότι υπάρχει. Θα πρέπει να μπούμε άμεσα σε αγωνιστική δράση. Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει, ότι η Υγεία και η Παιδεία, δεν είναι χώροι για να βγάλει φράγκα. Το απέδειξε η πανδημία».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με αποφάσεις τους η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας και φοιτητικοί σύλλογοι. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here