Συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι και πορεία κατά της αξιολόγησης

Στους δρόμους καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους η ΑΔΕΔΥ εν όψει της σημερινής ψήφισης στη Βουλή της τροπολογίας για την αξιολόγηση στο δημόσιο.

Η συγκέντρωση της  ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί για σήμερα  το μεσημέρι, στην πλατεία Κλαυθμώνος και εν συνεχεια οργανώνεται πορεία προς τη Βουλή.

Επίσης, έχει προκηρύξει παναττική στάση εργασίας από τις 12. 30 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών, προκειμένουν να διευκολύνει τη συμμετοχή των υπαλλήλων στη διαμαρτυρία.

Συμμετέχει και το ΠΑΜΕ  τη ίδια ώρα, αλλά με συγκέντρωση στην Ομόνοια.

Η ΑΔΕΔΥ, σε ανακοίνωσή της, κατηγορεί την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη ότι «προωθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής την εκβιαστική, διασπαστική, αντισυνταγματική και απεργοσπαστική τροπολογία της για την αξιολόγηση στο Δημόσιο. Με αυτήν την τροπολογία η Κυβέρνηση προσπαθεί να «απαντήσει» στην καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από την μνημονιακή υποχρέωση για αξιολόγηση. Με την τροπολογία αυτή, εκβιάζει τους εργαζόμενους και όλους όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης. Δεν μπορεί προκειμένου να «σπάσει» μια απεργία, να νομοθετεί ποινές για αυτούς που συμμετέχουν σε αυτή, να τροποποιεί διοικητικές διαδικασίες, να αλλάζει ημερομηνίες προκειμένου να μπορέσει η ίδια να «απολογηθεί» στους θεσμούς, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΔΝΤ!  Η τροπολογία αυτή καθιερώνει την τιμωρία των απεργών με τον αποκλεισμό τους από τις διαδικασίες κρίσεων, γεγονός που αποτελεί πρωτοφανή καταπάτηση του δικαιώματος στην απεργία και προσπάθεια δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμό».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here