Συγκέντρωση 5.30 στα Προπύλαια ενάντια σε τουρκική εισβολή & εθνοκάθαρση

Σε κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο ενάντια στην τουρκική κατοχή και την εθνοκάθαρση των Κούρδων στη βόρεια και ανατολική Συρία καλούν σήμερα κουρδικές οργανώσεις και φορείς που διοργανώνουν συγκέντρωση στην Αθήνα, στα Προπύλαια, στις 5.30 μ.μ., και πορεία στην τουρκική πρεσβεία.

Οι διοργανωτές καταγγέλλουν ότι ο Ερντογάν και το αυταρχικό καθεστώς του αντιπροσωπεύουν την ολοκληρωτική δικτατορία, τον μιλιταρισμό και τη βίαιη δίωξη των μειονοτήτων, των Κούρδων και των συμμάχων τους στη Συρία. Σημειώνουν επίσης ότι με τη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν τους Κούρδους, με αποτέλεσμα μια περιοχή η οποία υπήρξε όαση σταθερότητας και συνύπαρξης στη Συρία να βυθίζεται σε μια αιματηρή σύγκρουση.

Υπενθυμίζοντας τις θυσίες των ανδρών και γυναικών των δυνάμεων ασφαλείας της βόρειας και ανατολικής Συρίας στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους (περισσότεροι από 11.000 νεκροί και πάνω από 20.000 τραυματίες), οι Κούρδοι προειδοποιούν ότι η τουρκική εισβολή θα δημιουργήσει συνθήκες υπό τις οποίες ο ISIS μπορεί να αναβιώσει και να διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και να γίνει ξανά απειλή για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και τον κόσμο, προκαλώντας τον θάνατο και την καταστροφή και εξωθώντας εκατομμύρια ανθρώπους στην προσφυγιά.

Οι κουρδικές οργανώσεις καλούν τη διεθνή κοινότητα και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών σε όλο τον κόσμο να αναλάβουν δράση ενάντια στην τουρκική κατοχή και την επαπειλούμενη εθνοκάθαρση εναντίον των Κούρδων στη Βόρεια και Ανατολική Συρία, στις 12 Οκτωβρίου 2019».

Χθες, Παρασκευή 11/10, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην τουρκική πρεσβεία ύστερα από κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και Κούρδων που μένου

ν στην Αθήνα (δείτε αναλυτικά)

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here