Συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά – Χωρίς μέσα μεταφοράς – Επιστρέφουν οι εκδρομείς

Σήμερα, λόγω της απεργίας της Πρωτομαγιάς γίνονται συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις. Στην Αθήνα, το ΠΑΜΕ έχει καλέσει σε συγκέντρωση στις 10:30 στην πλατεία Συντάγματος, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00. Επίσης στις 10:30 αναμένεται να ξεκινήσουν οι συγκεντρώσεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο επί της Πατησίων, από μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Οι πορείες θα κινηθούν προς το Σύνταγμα και τη Βουλή και για το διάστημα που θα βρίσκονται σε εξέλιξη, η Τροχαία θα διακόπτει την κυκλοφορία (Πατησίων, Ομόνοια, Σταδίου, Σύνταγμα, Πανεπιστημίου).

Στη συμπρωτεύουσα το ΠΑΜΕ καλεί σε προσυγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, στις 10:30, ενώ εξωκοινοβουλευτική αριστερά, σωματεία και αντιεξουσιαστές δίνουν «ραντεβού» στις 11:00, στην Καμάρα.

Συγκεντρώσεις και πορείες έχουν προγραμματιστεί για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς σε δεκάδες ακόμη πόλεις -Γιάννενα, Ρέθυμνο, Χανιά, Πάτρα, Βόλος, Λάρισα, Λαμία, Καβάλα, Καστοριά, Πολύγυρος, Αγρίνιο, Καλαμάτα και Λαύριο.

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν σήμερα οι συρμοί του ηλεκτρικού (πρώην ΗΣΑΠ), τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, αλλά και ο σιδηρόδρομος (ΤΡΑΙΝΟΣΕ), λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων

Το μετρό και το τραμ λειτουργεί από τις 9.00 το πρωί αλλά με αραιά δρομολογια -πρόγραμμα της Κυριακής.

Ακινητοποιημένα, επίσης, θα είναι και τα τρένα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού και των τουριστικών δρομολογίων λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας -Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Σημειώνεται ότι, λόγω της απεργίας, θα ματαιωθούν τα σημερινά βραδινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα Θεσσαλονίκη (ώρα αναχώρησης τα μεσάνυχτα) ενώ αύριο Τετάρτη (01/05/2019) προς Πέμπτη (02/05/2019) θα κυκλοφορήσουν κανονικά μετά τη λήξη της απεργίας οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Σε 24ωρη απεργία προχώρησε και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Οι κινητοποιήσεις αφορούν στα πλοία όλων των κατηγοριών και ξεκινησαν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Η απεργία ληγει απόψε τα μεσάνυχτα.
Εκδρομείς

Επιστροφή

Εν τω μεταξύ άρχισε η επιστροφή πολλώ εκδρομέων στα αστικά κέντρα, κυρίως όσων μετακινουνται οδικά με δικά τους μεταφορικά μέσα. Οσοι σκοπεύουν να επανέλθουν στις πόλεις τους από τα νησιά με πλοία, αναγκαστικά θα το κάνουν αύριο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here