Συγκέντρωση του ΚΚΕ κατά της συμφωνίας

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

Συλλαλητήριο κατά της νέας συμφωνίας και υπέρ της ρήξης με την Ευρωπαϊκή Ένωση πραγματοποίησαν στο Σύνταγμα χιλιάδες υποστηρικτές του ΚΚΕ. Το συλλαλητήριο, στο οποίο μίλησε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουστούμπας, ολοκληρώθηκε περίπου στις 21.00.  

«Ο λαός πρέπει να πει το μεγάλο όχι στη συμφωνία», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, «όχι στη συνεχή χρεοκοπία του ελληνικού λαού, «όχι» στα κόμματα του ευρωμονόδρομου και της καπιταλιστικής εξουσίας. Να βάλει πλώρη για τη δική του πραγματική εξουσία. Με το ΚΚΕ να αντιπαλέψει, να μπλοκάρει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, στο δρόμο, στους χώρους δουλειάς» ήταν το μήνυμα του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι «η κυβέρνηση κοροϊδεύει ωμά και προκλητικά το λαό, όταν ισχυρίζεται ότι με τη συμφωνία εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις» καθώς η αύξηση του ΦΠΑ, ο ΕΝΦΙΑ, οι ιδιωτικοποιήσεις και η απελευθέρωση στρατηγικών τομέων της οικονομίας θα έχουν αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους, ενώ η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών εργαζόμενων και συνταξιούχων θα οδηγήσει σε μείωση του εισοδήματος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης του ΚΚΕ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Όχι στη νέα συμφωνία. Αρκετά πληρώσαμε τους εκβιασμούς και την κοροϊδία κυβερνήσεων – δανειστών. Ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο και την εξουσία τους».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here