Συμπαθούσε τον ISIS ο υπό απέλαση δράστης της Στοκχόλμης

Συμπάθεια σε εξτρεμιστικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και στο Ισλαμικό Κράτος φέρεται να είχε δηλώσει ο συλληφθείς για την επίθεση στο κέντρο της Στοκχόλμης που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερα άτομα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ύποπτος είχε ζητήσει άδεια παραμονής στη Σουηδία το 2014, αλλά είχε διαταχθεί η απέλασή του. Μάλιστα, ήταν καταζητούμενος για το ζήτημα της απέλασής του.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Κυριακή, η αστυνομία δηλώνει ότι έχει λάβει περίπου 500 καταθέσεις αναφορικά με την επίθεση με φορτηγό.

Η αναγνώριση των θυμάτων έχει ολοκληρωθεί. Πρόκειται για δύο Σουηδούς πολίτες, έναν πολίτη από τη Βρετανία και μία γυναίκα από το Βέλγιο.

Η αστυνομία της Σουηδίας δηλώνει δεν έχει στη διάθεσή της, οποιοδήποτε στοιχείο που να οδηγεί στο ενδεχόμενο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων.

Άλλο ένα άτομο έχει συλληφθεί σε σχέση με την επίθεση, αναφέρει η εφημερίδα DN.

Εκφράζονται φόβοι ότι ανάμεσα στα θύματα είναι και μια 11χρονη μαθήτρια που επέστρεφε από το σχολείο. Το Σάββατο, οι συγγενείς του κοριτσ προσπαθούσαν απεγνωσμένα να το βρουν.

«Κανείς δεν γνωρίζει τίποτα, απλά αγνοείται» δήλωσε ένας εκ των συγγενών του κοριτσιού, εκφράζοντας φόβους ότι μπορεί να βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης, καθώς μετά το σχολείο της άρεσε να πηγαίνει στα μαγαζιά.

Newsroom ΔΟΛ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here