Σχεδιάζεται κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)

 

Τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε παλιές εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, δρομολογεί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με το σχέδιο, πρόσφυγες και μετανάστες θα φιλοξενούνται στα εγκαταλειμμένα υπόστεγα (τολ) της Πολεμικής Αεροπορίας, ωστόσο οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν το πρωί της Τρίτης σε συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα με τους δημάρχους Γλυφάδας, Ελληνικού- Αργυρούπολης και Αλίμου.

Ο κ. Μουζάλας ενημέρωσε τη Δευτέρα δημάρχους του νότιου τομέα Αττικής, του Γαλατσίου και εκπροσώπων των δήμων Κω, Ρόδου και Σάμου στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με μέλη της ΚΕΔΕ για το μεταναστευτικό.
Στη συνάντηση βρέθηκε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης αλλά και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη δημιουργία μεικτής επιτροπής (Υπουργείου Εσωτερικών-ΚΕΔΕ) με σκοπό τη συνεχή συνεργασία ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή διαχείριση της κατάστασης.

«Η επιτροπή θα βοηθήσει στον προγραμματισμό των έκτακτων καταστάσεων», υπογράμμισε ο κ. Μουζάλας, και συμπλήρωσε: «Είχαμε μια συνάντηση σήμερα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, τον δήμαρχο Αθηνών και άλλους δημάρχους. Κατά την άποψή μου υπήρξε μια γόνιμη συζήτηση, υπήρξαν και αντιπαραθέσεις, κατά την άποψή μου χωρίς νόημα».

Για γόνιμη συζήτηση έκανε λόγο και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει εθνικός σχεδιασμός στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος και προειδοποίησε για «περαιτέρω κινήσεις» από την ΚΕΔΕ, «γιατί και οι κοινωνίες μας θα πρέπει να είναι ασφαλείς και όλοι οι άνθρωποι που έρχονται στην πατρίδα μας θα πρέπει να ζουν με αξιοπρέπεια».

«Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα σχέδιο που δεν είναι πλήρως αποδεκτό από τους δήμους του νότιου τομέα, όπως επίσης δεν υπήρξαν απαντήσεις αν υπάρξει μεγαλύτερη προσέλευση μεταναστών τι θα συμβεί και πώς θα αντιμετωπιστεί. Θεωρώ ότι οι νέοι χώροι θα πρέπει να διαμοιραστούν», επισήμανε ο κ. Πατούλης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις θα είναι ντροπή να χρησιμοποιούνται γιατί τους πλήρωσε πολλά λεφτά ο ελληνικός λαός, και τα χρωστάμε ακόμα».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here