Ρ. Σβίγγου: Δεν θα φέρει ο πρωθυπουργός συμφωνία που δεν περνά από την Κ.Ο

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

«Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να φέρει στο υπουργικό συμβούλιο μια συμφωνία η οποία μετά δεν θα περάσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Προφανώς και πρέπει να συζητηθεί, και στα όργανα του κόμματος και στην Κ.Ο», δήλωσε μιλώντας στο Mega, η εκπρόσωπος του Τυπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου. 

«Η κυβέρνηση», πρόσθεσε,  «κατέθεσε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προς τους θεσμούς… Σ΄ αυτό περιέχονται και οι  υποχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Θεωρούμε ότι μέσα από αυτό το κείμενο μπορεί να βρεθεί ένας κοινός τόπος ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τους δανειστές». Η κ. Σβίγγου, υποστηριξε ότι  είναι στο χέρι των πολιτικών ηγεσιών της Ευρώπης να πείσουν ότι θέλουν κι αυτές την πολιτική λύση όπως τη θέλει και η ελληνική κυβέρνηση και ότι θέλουν μια λύση βιώσιμη που δεν θα αναγκάζει τους Έλληνες να βάλουν κι άλλο βαθιά το χέρι στην τσέπη, αλλά θα δίνει ανάσες ανάπτυξης.

«Αυτή τη στιγμή δεν μιλάμε με όρους πρωτογενών πλεονασμάτων που είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, που ήταν εξωφρενικά και τα οποία θα κατέστρεφαν κάθε δυνατότητα της χώρας για ανάπτυξη. Μιλάμε για πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 0,8 και του 1% για φέτος. Δεν μιλάμε για τα 3 και 4,5%. Δεν μιλάμε για απορύθμιση της αγοράς εργασίας και για ομαδικές απολύσεις, όπως ήθελε η κυβέρνηση της Ν.Δ. Μιλάμε για τακτοποίηση της αγοράς εργασίας, μιλάμε για επαναφορά των διαπραγματεύσεων, μιλάμε για σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού. Αυτή είναι η «καθυστέρηση» για τις διαπραγματεύσεις για την οποία μας εγκαλούν.», κατέληξε η κ. Σβίγγου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here