Συλλήψεις κι άλλων μελών της FIFA για υποθέσεις μαύρου χρήματος και διαφθοράς

Σε νέες συλλήψεις μελών της FIFA για υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος και διαφθοράς προχώρησαν οι Αρχές της Ελβετίας το πρωί της Πέμπτης (3/12) στη Ζυρίχη.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία έκανε έφοδο στο ξενοδοχείο «Baur au Lac hotel” και συνέλαβε δύο άτομα που σχετίζονται με υποθέσεις διαφθοράς στη FIFA και πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για υψηλόβαθμα στελέχη της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Διεθνή δημοσιεύματα κάνουν λόγο για τον πρόεδρο της συνομοσπονδίας της Λατινικής Αμερικής, Χουάν Άνχελ Ναπούτ, αλλά και τον ομόλογό του της Βόρειας-Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής, Αλφρέδο Χάουιτ.

Οι New York Times ανέφεραν ότι συνολικά 12 άτομα αναμένεται να απολογηθούν στην δικαιοσύνη, καθώς κατηγορούνται για χρηματισμό έτσι ώστε εταιρείες να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε μεγάλες διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής. Άλλα δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι βρέθηκαν λογαριασμοί των συλληφθέντων στις ΗΠΑ με αρκετά χρήματα και γι αυτό το λόγο έχει ζητηθεί η συνεργασία ακόμα και του FBI.

Η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση αναφέροντας ότι ήταν ενήμερωση για τις κινήσεις των Αρχών της Ελβετίας. «Η FIFA γνωρίζει για τις ενέργειες που έλαβαν χώρα σήμερα (3/12) και έχει σκοπό να συνεργαστεί με τις Αρχές, έτσι ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση”.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here