Στροφή προς τα δεξιά: Υποψήφιοι με τη ΝΔ Ψαριανός και Αμυράς

Υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία θα είναι –εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου- στις προσεχείς εκλογές ο Γιώργος Αμυράς και ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του .news247 , οι δυο βουλευτές του Ποταμιού έχουν ήδη συμφωνήσει με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας τη συστράτευση μαζί της.

Την ίδια στιγμή –και σύμφωνα πάντα με διασταυρωμένες πληροφορίες- υπάρχουν εισηγήσεις προς την ηγεσία της Σεβαστουπόλεως να υπάρξει προεκλογική συμμαχία του Ποταμιού με τη Νέα Δημοκρατία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει το πότε θα ανεξαρτητοποιηθούν και οι δυο βουλευτές που έχουν ήδη συμφωνήσει με τη ΝΔ, καθώς ίσως το Συνέδριο αποτελέσει την αφορμή.

Η ανεξαρτητοποίησή τους, άλλωστε, θα έχει αποτέλεσμα να μην διαθέτει πια Κοινοβουλευτική Ομάδα το Ποτάμι, εκτός και αν σε αυτή προσχωρήσει κάποιος ανεξάρτητος βουλευτής, όπως π.χ. ο Χάρης Θεοχάρης.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής κόμμα που διαθέτει Κοινοβουλευτική Ομάδα με βάση τη δύναμή του στις εκλογές, δεν μπορεί να την έχει αν μείνει με λιγότερους βουλευτές (σήμερα το Ποτάμι διαθέτει 6 βουλευτές) και σε μια τέτοια περίπτωση, ο Στ. Θεοδωράκης, μεταξύ άλλων, δεν θα έχει δικαίωμα λόγου σε συζητήσεις αρχηγών κομμάτων, δεν θα καλείται σε συσκέψεις υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ θα απολέσει και πολλά άλλα προνόμια –π.χ. να διαθέτει το κόμμα αντιπρόεδρο στη Βουλή (σήμερα είναι εκλεγμένος ο Σπύρος Λυκούδης).

Τόσο ΝΔ, πάντως, όσο και Κίνημα Αλλαγής, δεν επιθυμούν πλέον την αυτόνομη παρουσία του Ποταμιού, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, αλλά και προκειμένου να μην ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών, να πέσει η κυβέρνηση όταν έρθει η Συμφωνία στη Βουλή και να πραγματοποιηθούν εκλογές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here